Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Pesäpallo

KiPan unelma mitalipeleistä murskaksi - "Pysyimme kaksi peliä hyvin mukana"

  • Eeva Parviainen
  • Minna Raitavuo
Kolmospesällä odotteleva Veli-Matti Sigvart toi kaksi juoksua. Kolmospesällä odotteleva Veli-Matti Sigvart toi kaksi juoksua.

Kiteen Pallo pysyi loistavasti Kouvolan Pallonlyöjien kyydissä miesten Superpesiksen kaksi ensimmäistä puolivälieräottelua, mutta sitten oli kohdattava totuus.

KPL löysi sarjan edetessä kovan kotiutusvireensä kohdilleen eikä Kiteellä ollut palaa sarjan kahdessa viimeisessä ottelussa.

KPL iski Kiteelle kauden päätöksen lauantaina, kun se marssi välieriin otteluvoitoin 3-1. Kiteen Pallo taipui kotikentällään 0-2 (3-6, 0-4).

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Pysyimme kaksi peliä hyvin mukana, mutta sen jälkeen tasoero tuli näkyviin, KiPan kapteeni Sami Partanen huokasi.

Kouvolan lyöntitehtailua ei voi laittaa kiteeläisten ulkopelin piikkiin. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla kotiutuslyönnit olivat ottamattomia.

- Edellisessä pelissä itse vielä annoimme juoksuja, mutta tänään nähtiin Koplan voima. He olivat varsinkin kotiutuksissa murskaavia. Kääntelimme kuvioita sitten miten vain, he löivät hienosti ja tekivät selväksi sävelet, Partanen kertoi.

Kotiutuslyöntien laadun lisäksi ottelusarjan käänsi KiPan pelinjohtaja Raimo Braggen mukaan Toni Laakson paluu KPL:n kokoonpanoon. Lauantaina Laakso oli vieraiden ykkönen. Hän kotiutti kolmesti ja keräsi 10 kärkilyöntiä.

- Häviö ei ole häpeä näin kovatasoiselle joukkueelle, joka vielä paransi peliään jatkuvasti. Meille oli huono, että Laakso vedettiin kokoonpanoon mukaan. Pelimies nosti joukkueen profiilia niin sisä- kuin ulkokentällä.

Lauantaina KiPalla oli paikkansa heti ottelun alussa. Se aloitti ulkona vahvasti jättäen vieraat ensimmäisessä vuorossa ilman kotiutuspaikkoja.

Sisällä Kitee vuorostaan rakenteli heti kolme ajolähtöä. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt ja seuraavassa sisävuorossaan KPL paineli johtoon Laakson ja Juha Korhosen loistavilla kotiutuksilla.

- Omien kotiutustemme olisi pitänyt onnistua huomattavasti paremmin, että olisimme voineet kamppailla voitosta, Bragge myönsi.

Laakso ja Korhonen pommittivat jaksolla Kouvolan juoksuista viisi. Lyöntejä ei voinut kuin hämmästellä.

- Kahdessa ensimmäisessä pelissä meidän takatilanne kesti huomattavasti paremmin. Nyt ensimmäisellä jaksolla Kouvola löi hienosti meidän kaikki saumat puhki, Kiteen Pallon ykköspalkittu Ville Hämäläinen tuumi.

Kitee voitti ensimmäisen jakson kolmostilanteet niukasti 9-8, vaikka juoksuissa jäikin selvästi jälkeen. Ykköskärjessä Hämäläinen, Topi Hurskainen ja Partanen olivat ensimmäisellä jaksolla loistavia. Koko ottelun kolmostilanteet menivät kouvolalaisille, mutta vain 14-16.

Simo Rahusen puuttuminen kokoonpanosta aiheutti KiPalle kuitenkin hankaluuksia, kun ykköskotiuttaja Partanen piti siirtää vaihtajatehtäviin. Kotiuttajien rintama jäi kapeaksi.

Toinen jakso ratkesi käytännössä Kouvolan ensimmäisessä sisävuorossa. Anssi Lammila löi toisena lyöjänä läpi kakkosrajasta.

Tuloksena oli kahden juoksun johto, vaikka kiteeläiset protestoivat laittomasta lyönnistä.

Kun Laakso löi vielä jatkotilanteesta pallon väliin, oli vaisujen kotiutusten kanssa painineelle KiPalle mahdoton tehtävä kiriä eroa kiinni.

Kouvolan Pallonlyöjien pelinjohtaja Matti Iivarinen kehui ottelun jälkeen vahvan vastuksen antanutta Kiteen Palloa.

- Kaksi ensimmäistä ottelua olivat todella tiukkoja ja KiPa pelasi ajoittain hurmiossa. Heidän takatilannepelaamisensa oli erinomaista ja he löivät yksittäisiä juoksuja hyvin puhtailla välilyönneillä. Sisäpelissä kärki pelasi heillä hyvin. Erikseen mieleen jäi Topi Hurskainen, jota meidän oli vaikea ottaa kiinni, Iivarinen nosti.

KiPan Partanen siirtohuhuista: "Ei ole muuta kerrottavaa kuin että pelaan"