Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Jääkiekko

Jokipojat hankki riveihinsä 250 Mestis-ottelun edestä kokemusta - "Hän tietää, mitä tämä touhu on"

  • Jani Leinonen
  • Mikko Makkonen
Taavi Tiala liittyy Jokipoikien riveihin. Taavi Tiala liittyy Jokipoikien riveihin.

Jokipojat vahvistuu kokeneella Mestis-hyökkääjällä, kun Taavi Tiala allekirjoitti vuoden mittaisen sopimuksen. 25-vuotias Tiala on pelannut Mestistä 224 runkosarjaottelua sekä 23 playoff-ottelua. Niissä hän on tehnyt yhteensä 84 tehopistettä.

Laitahyökkääjänä pelaava Tiala on monipuolinen ja työteliäs pelaaja, joka tuo kokemuksensa lisäksi joukkueeseen työmoraalia. Lestijärveltä kotoisin oleva YJK-kasvatti on edustanut Mestis-tasolla JYP-Akatemiaa sekä viimekaudella Kokkolan Hermestä.

- Taavia voi jo kutsua kokeneeksi pelaajaksi, joka on tehnyt tasaista tulosta Mestiksessä jo monta vuotta. Hän leventää meidän kapeahkoa hyökkäysarsenaalia. Tiala pystyy pelaamaan missä kentässä tahansa ja missä tilanteessa tahansa. On tosi monipuolinen pelaaja, joka osaa tehdä maaleja, pimentää vastustajan parhaita pelaajia ja hän on sopivan ärsyttävä pelaaja vastustajille, kuvailee pelaajakoordinaattori Mika Martikainen Jokipoikien verkkosivuilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis sanoo, että Tiala tuo joukkueeseen leveyttä ja ennen kaikkea kilpailua.

- Hienoa, että valitsi meidät, hän on tullut meille kehittymään pelaajana. Monipuolisesta hyökkääjästä on kyse, pystymme käyttämään häntä kentässä kuin kentässä. Kokemusta on 250 Mestis-ottelun verran, joten hän tietää kyllä mitä tämä touhu on. Hyökkäyskalusto on nyt yhtä tulosta tekevää sentteriä vaille kasassa. Sopiva sentteri jos löytyy, niin se otetaan vielä, luonnehtii Varis.

Myös pelaaja itse on tulossa Jokipoikiin mielellään.

- Tulen Joensuuhun positiivisilla fiiliksillä, ottajia olisi ollut muuallakin. Pääsimme yhteisymmärrykseen aika nopeasti, kun kuulin, että Jokipojista ollaan kiinnostuneita. Tavoitteenani on pelata uran paras kausi ja menestyä joukkueena. Uskon että täällä on kaikki mahdollisuudet siihen, Tiala kommentoi uuden seuransa tiedotteessa.

Tiala nähdään tositoimissa jo torstaina harjoitusottelussa Kiteellä SaPKoa vastaan.