Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Pesäpallo

Kommentti: Tunnelma Mehtimäellä kohosi aivan uudelle tasolle - "On aivan järkyttävän hienoa"

  • Petri Siitonen
  • Kimmo Kirves
Joensuun Mailan uusi yleisöennätys on nyt 2 933 katsojaa. Joensuun Mailan uusi yleisöennätys on nyt 2 933 katsojaa.

Mehtimäen uudella pesäpallostadionilla oli lauantai-iltana tunnelma katossa. Joensuun Mailan uusi katsojaennätys kirjataan nyt lukemin 2 933 katsojaa, mutta tuo ennätys ei tule elämään kovinkaan pitkään, jos Joensuun Mailan esitykset jatkuvat tällä tasolla.

Joensuulaista pesäpalloyleisöä ja Mehtimäkeä on toisinaan moitittu kirjastoksi. Kenties siihen on ollut aihetta, mutta lauantaina meno oli ihan muuta toista. Ääntä riitti aina alusta huikeaan loppuun saakka. Yleisö eli ottelussa niin hienosti, että kehuja sateli syystäkin ihan kaikkialta.

Vieraiden pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki antoi täyden tunnustuksen yleisölle, tosin hän muistutti rehdisti samaan hengenvetoon, että heille paikka ei ollut kovin helppo. Vedon kärkietenijä Teemu Isoketo sai yleisöltä täyslaidallisen otteluesittelystä alkaen. Taustalla olivat avauspelin tapahtumat, jossa Isokedon heitto oli osua Juha Niemeen. Tahallisuutta tai sitten ei, mutta joensuulaiskatsojat ilmaisivat kantansa buuauksin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

JoMan kokeneen kapteenin Tuomas Jussilan vastaus kesken ottelun kenttähaastatteluun kuvasi hyvin sitä, miltä pelaajista tuntui kentällä.

– On aivan järkyttävän hienoa, myös pelin jälkeen tunnelmaa kiitellyt Jussila karjaisi.

JoMa otti yleisönsä ja yleisö otti joukkueen. Vuorovaikutus kahteen suuntaan toimi niin hyvin, kun se vain voi toimia. Joukkue sai yleisöltä virtaa ja se näkyi kaikessa tekemisessä. Kentällä nähtiin tahtoa, tunnetta, uskoa ja jopa hienoista uhoakin. Hyvä niin.

Pelattiinko lauantaina välieräsarjan tärkein ottelu? Ainakin ennen peliä moni oli sitä mieltä, että tämän pelin voittaja etenee loppuotteluun.

Joensuulaisten leirissä mielipide on tuskin muuttunut. Tappio olisi siirtänyt kotiedun Vimpeliin ja JoMa olisi tavallaan hukannut etsikkoaikansa. Näin ei käynyt, ja nyt hallitsevalla mestarilla on edessä kova paikka. Sen pitäisi kukistaa hirvittävään vireeseen äitynyt JoMa kolme kertaa peräkkäin.

Teksti: Petri Siitonen

Lisää aiheesta Karjalaisen tilaajille:

Joensuun Mailan ulkopeli oli taas pelkkää betonia - välierävastustaja Vimpeli on jo syvällä sillassa