Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Pesäpallo

Video: Henri Litmasen kunnari aloitti JoMan voitonjuhlat Vimpelissä - historiallinen loppuottelupaikka villitsi somessa

  • Jani Leinonen
  • Tomi Olli
Joensuun Maila aloitti voitonjuhlat Henri Litmasen kunnarin jälkeen. Joensuun Maila aloitti voitonjuhlat Henri Litmasen kunnarin jälkeen.

Vimpelissä elettiin maanantai-iltana historiallisia joensuulaisia urheiluhetkiä, kun Joensuun Maila varmisti historian ensimmäisen loppuottelupaikan Superpesiksessä. Joensuulaiset kukistivat hallitsevan mestarin Vimpelin Vedon suoraan otteluvoitoin 3-0.

Ottelu ratkesi, kun Henri Litmanen latasi supervuorossa pallon kakkospesän takaa kuivaan Savonjokeen. Pallo kimpoili kivikossa sen verran suotuisasti, että Litmanen kiersi kunnarin ja Puhtimäki kiirehti edellä kotiin.

Koska Vimpeli oli tehnyt omassa sisävuorossaan yhden juoksun, ottelu päättyi siihen ja voitonjuhlat olivat valmiit.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Olin katsonut paikkaa pitkin ottelusarjaa, nyt aukeni tilaisuus lyödä kunnolla. Kun pallo nousi ilmaan, oli mukava lähteä lyömään. En myöskään paljastanut lyöntiäni liian aikaisin, mikä oli tärkeää, Litmanen summasi.

27-vuotias Litmanen ei ollut ensimmäistä kertaa asialla, sillä hän iski kunnarin myös ensimmäisessä välieräottelussa viime torstaina. Litmanen on yksi niistä pelaajista, jotka ovat olleet voittamassa JoMassa kaikkia viittä pronssia.

Alla video Litmasen sankariteosta.

Sosiaalisen median kanavat täyttyivät onnitteluista: moni koki, että viiden pronssin jälkeen JoMa todellakin ansaitsi loppuottelupaikan.

Muun muassa Kuopion hiippakunnan piispa, pesäpallomiehenä tunnettu Jari Jolkkonen kertoi liikuttuneensa Joensuun Mailan voitosta.

Joensuun Mailan pelinjohtaja Petri Pennanen kiteytti ottelun jälkeen tuntonsa ytimekkäästi.

- Voihan veljet, onhan melkoisen mahtavaa lähteä pelaamaan finaaleja.

Koko maanantain lehdistötilaisuus on nähtävissä alla:

Ratkaisevassa välieräottelussa oli paikalla myös noin neljäkymmentä Joensuun Mailan fania. Arkipäivä ja pitkä matka Länsi-Suomeen eivät intoa jarruttaneet.

– Onhan tätä monta vuotta odoteltukin. Hemmetin hyvä lyönti hyvään paikkaan, ja tähdet olivat vähän meidän puolellamme, kertoi kannattajien nokkamies Tuomas Kinnunen.

Myös muut kuin Joensuun Mailan kannattajat onnittelivat uutta loppuottelijaa sosiaalisessa mediassa.

Upea nähdä tuota Joensuun faniporukkaa kentällä pelin jälkeen. Paitojen selkämyksistä löytyy melkeinpä joka jätkän nimet. Fanikulttuuri alkaa olla kohdillaan. #pesis #JoMa

Miesten Superpesiksen loppuottelusarja käynnistyy sunnuntaina.