Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Pesäpallo

Valtikka vaihtuu vihdoinkin, KPL isännöi JoMaa finaaliavauksessa sunnuntaina

  • Petri Siitonen
  • Jarno Artika
JoMan Iiro Kuosa (oik.) ja KPL:n Juho Hacklin aloittavat pesisfinaalit sunnuntaina Kouvolassa. JoMan Iiro Kuosa (oik.) ja KPL:n Juho Hacklin aloittavat pesisfinaalit sunnuntaina Kouvolassa.

Miesten Superpesiksen runkosarjan voittanut Kouvolan Pallonlyöjät eteni loppuotteluun kukistamalla Sotkamon Jymyn kotonaan ratkaisevassa viidennessä välieräottelussa murskaavasti lukemin 2–0 (8–1, 4–1). KPL vei ottelusarjan voitoin 3–2.

Loppuottelut Joensuun Mailaa vastaan käynnistyvät Kouvolassa sunnuntaina kello 14. Joensuussa ja Mehtimäen pesäpallostadionilla pelataan viikon päästä lauantaina kello 16. Kolmas peli on vuorossa seuraavana päivänä Kouvolassa. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa, joten mahdollisesti pesäpalloherkkua on vielä tarjolla 22. ja/tai 23. kuluvaa kuuta.

Samalla on varmaa, että pesäpallovaltikka vaihtuu vihdoin ja viimein. Syksystä 2011 alkaen mestaruudet ovat jakaneet seitsemän edellistä kautta finaaleissa pelannut Sotkamon Jymy ja JoMalle välierissä suoraan kolmessa ottelussa taipunut hallitseva mestari Vimpelin Veto.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

JoMa on voittanut SM-pronssia viitenä syksynä peräkkäin. KPL voitti mestaruuden vuonna 1976 ja edelliset SM-mitalit ovat hopeat kausilta 2009 ja 2010.