Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Pesäpallo

Sami Partanen jättää Kiteen Pallon ja lähtee Imatralle - "Kylän vaihdot ovat tuoneet aina mukanaan uutta ja piristystä tekemiseen"

  • Jani Leinonen
  • Minna Raitavuo
Kiteen Pallon pitkäaikainen tähtipelaaja Sami Partanen pelaa Rantakentällä jatkossa vastustajan paidassa. Kiteen Pallon pitkäaikainen tähtipelaaja Sami Partanen pelaa Rantakentällä jatkossa vastustajan paidassa.

Imatran Pallo-Veikot on solminut kauden 2019 kattavan sopimuksen Kiteen Pallon pitkäaikaisen huippupelaajan Sami Partasen kanssa, seura kertoo verkkosivuillaan.

Partanen, 39, on pelannut urallaan runkosarjassa 572 Superpesiksen ottelua, joissa hän on lyönyt tehot 24+386=410, tuonut 268 juoksua ja kerännyt 2 217 kärkilyöntiä.

Päättyneellä kaudella Partanen teki Kiteen Pallossa uransa ennätyslukemia: löi 74 juoksua (0+74) sekä keräsi 204 kärkilyöntiä (Superpesiksen kärkilyöntitilaston kolmas).

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Itä-Lännessä Partanen on pelannut 15 kertaa ja hänellä on Superpesiksessä kaikkiaan yhdeksän mitalia, joista kolme kultaista Kiteen Pallosta. Hän pelasi Kiteen Pallossa kaudet 1997-2002, 2004-2009 ja 2012-2017.

Kiteen lisäksi Partanen on pelannut urallaan Järvenpäässä ja Kouvolassa. Imatralla Partanen pelasi juniorina ennen Kiteelle siirtymistä.

- Tässä meidän lajissa etenemismahdollisuudet ovat rajalliset ja siksi nämä keikat muualle ovat olleet tärkeitä. Vaikka pitkä kiteeläistausta onkin, niin ilman noita vuosia urani tuskin olisi näin pitkä. Mitään loogista aikajanaa tähän tuskin pystyy rakentamaan, mutta kylän vaihdot ovat tuoneet aina mukanaan uutta ja piristystä tekemiseen, Partanen sanoo IPV:n tiedotteessa.

 IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää, 40, on Partasen tavoin kotoisin Saarelta, ja miehet tuntevat toisensa jo vuosikymmenten takaa.

- Voi sanoa, että väsytystaistelu kääntyi nyt Valkeapään voitoksi. Aikansa tätä sopimusta jumpattiin ja jumpattiin. Nyt monen yhtälön summana paluu Imatralle on mahdollista, Partanen luonnehtii.

Asiasta tiedotti IPV verkkosivuillaan.

Karjalainen kävi alkukesästä tapaamassa Sami Partasta hänen kotonaan Kiteellä:

Pesäpalloilija Sami Partanen on 39-vuotiaana elämänsä iskussa - perheellä edessä muutto Imatralle

Hämmentämisestä nauttiva Sami Partanen tuskastui liiton miehiin - "Se kertoo kaiken oleellisen"