Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Yleisurheilu

Markus Kokkonen teki kauden parhaan tuloksen Pyhäselän heittohyppypäivillä

  • Eero Könönen
  • Jarno Artika
Markus Kokkonen jäi vielä tavoitteestaan, mutta teki kauden parhaansa. Kuva Kalevan kisoista. Markus Kokkonen jäi vielä tavoitteestaan, mutta teki kauden parhaansa. Kuva Kalevan kisoista.

Pyhäselän Urheilijoiden Markus Kokkonen vastasi Pyhäselän 18. heittohyppypäivien kovimmasta tuloksesta lauantaina Hammaslahden kentällä.

Kokkonen, 23, pyörähteli miesten moukarissa kauden parhaansa 68,50, mutta jäi silti vielä tavoittelemastaan 70 metrin haamurajasta:

– Kausi on sitten paketissa ja pakko olla tyytyväinen, kun viimeisessä kisassa kotikentällä syntyi kauden paras, kertoi Kokkonen, joka kilpaili myös edellisenä päivänä Somerolla ja ylsi tulokseen 68,16.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kokkonen pitää hieman hengähdystaukoa, mutta sitten alkaa valmistautuminen valmentaja Kai Räsäsen johdolla ensi kauteen. Miesten ennätykset ovat lähellä toisiaan: Kokkosella 69,83 ja 28-vuotiaalla uransa lopettaneella Räsäsellä vuonna 2011 heitetty 69,48.

Naisten paras oli Varpaisjärven Vireen 19-vuotias Kiira Väänänen, joka on viihtynyt Pyhäselän heittohyppypäivillä pikkutytöstä lähtien. Ensimmäisen kerran Väänänen heitti Hammaslahdessa kymmenen vuotta sitten, jolloin hän voitti 9-vuotiaana 11-vuotiaiden sarjan tuloksella 29,36.

Kolmena peräkkäisenä vuonna nuorten arvokisoissa menestynyt Väänänen sijoittui tänä vuonna 19-vuotiaiden MM-kisoissa Tampereella 8:nneksi. Hammaslahdessa oma ennätys jäi neljän metrin päähän tuloksella 58,03.

17-vuotiaiden miesten moukarin paras oli Savonlinnan Riennon vasta 15-vuotias Arttu Härkönen uudella Etelä-Savon pe-tuloksella 56,63. Härkönen voitti sekä viime että tänä vuonna ikäluokkansa suomenmestaruuden 14- ja 15-vuotiaissa.

Savonlinnan moukaritiimin toinen SM-mitaliheittäjä Minttu Kovanen, 16, voitti 17-vuotiaiden naisten sarjan tuloksella 50,53.

Korkeushypyn parasta antia oli Pyhäselän Urheilijoiden 13-vuotiaan Sara-Sofia Hyvösen ponkaisu 150. Pituushypyssä PyU:n 15-vuotias keihäsmies Niklas Hyvönen ponkaisi voittolukemat 559.

Anjalan Liiton 12-vuotiaiden Suomen tilastoykkönen (510) Ella Peltola hyppäsi 13-vuotiaiden voittoon tuloksella 478.

Pyhäselän heittohyppypäivät jatkuvat sunnuntaina kolmiloikalla, kuulalla ja keihäänheitolla, jossa ovat mukana muun muassa Katajan Lassi Etelätalo ja Heidi Nokelainen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa