Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Pesäpallo

JoMa aloittaa tänään finaaliurakkansa - lähes jokainen pelaaja uudessa tilanteessa

  • STT, Petri Siitonen, Anni Kuittinen
  • Jarno Artika
Joma pelaa tänään KPL:ää vastaan Kouvolassa. Joma pelaa tänään KPL:ää vastaan Kouvolassa.

Joensuun Maila pelaa tänään seurahistorian ensimmäisen ottelun Superpesiksen finaalissa.

Finaalisarjan ensimmäinen ottelu käydään Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan Kouvolassa. Ottelu alkaa kello 14 ja se on nähtävissä televisiosta suorana lähetyksenä Nelosella.

Joensuun Mailan ja Kouvolan Pallonlyöjien pelaajista lähes kaikki ovat urallaan uudessa tilanteessa. JoMan pelaajista neljällä ja KPL:n pelaajista kahdella on ennen tätä kautta Suomen mestaruus.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

JoMa varmisti finaalipaikkansa jo maanantaina, KPL vasta torstaina Kouvolassa. Joensuulaisilla on ollut aikaa valmistautua sunnuntaina Kouvolassa käynnistyviin finaaleihin, kun taas KPL pelasi täydet viisi ottelua Sotkamon Jymyä vastaan ennen finaalipaikan nappaamista.

- En näe, että sillä on juuri mitään merkitystä. Joukkueet ovat hieroneet kuntoa talvella sitä varten, että syksyllä ollaan kunnossa, JoMan kapteeni Tuomas Jussila kommentoi aiemmin Karjalaiselle.

Sunnuntain jälkeen joukkueet kohtaavat seuraavan kerran ensi lauantaina Joensuussa ja taas sunnuntaina Kouvolassa. Mestaruureen vaaditaan kolme voittoa, joten otteluita käydään mahdollisesti jopa viisi.

Vuosina 2016 ja 2017 JoMa kukisti pronssiotteluissa juuri KPL:n. Nyt kaksikko mursi Sotkamon Jymyn ja Vimpelin Vedon menestysrintaman. Suomen mestaruus meni edellisen kerran Vimpelin tai Sotkamon ulkopuolelle vuonna 2008, jolloin Pattijoen Urheilijat juhli mestaruutta.

Vuodesta 2011 lähtien Vimpeli ja Sotkamo ratkoivat joka kausi mestaruuden keskinäisissä loppuotteluissaan.

Lue lisää:

JoMa ja KPL aloittavat sunnuntaina raikkaat pesäpallofinaalit

Piina on vihdoin ohi - JoMa-kippari Tuomas Jussila palaa SM-finaaleihin peräti yhdeksän peräkkäisen pronssiottelun jälkeen