Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Pesäpallo

Kolumni: Mainosaidatkin olivat JoMan puolella finaaliavauksessa

  • Petri Siitonen

Miesten ensimmäinen superpesisfinaali tarjosi Kouvolan stadionilla 4 286 katsojalle kaikki draaman kaaret. Pelistä muodostui viihdyttävä ja jännittävä. Myös osaltaan ihan tasokas, joskin kyllä molemmille joukkueille jäi reilusti parannettavaa.

JoMalla oli sunnuntaina myös onni matkassa. Joukkue voi leikkisästi laittaa kiitokset kahteenkin eri osoitteeseen. Painotalo PunaMustan ja Veikkauksen mainokset nimittäin pelastivat joensuulaiset kolmeen otteeseen. KPL:n lyönnit pysähtyivät tai hidastuivat ratkaisevasti kentän päädyn mainosaitoihin. Oli muuten aika kova paikka runsaslukuiselle kotiyleisölle. Kyllä siellä ärräpäät ja vähän vahvemmatkin voimasanat lentelivät.

Kuin pisteenä iin päälle oli vielä Juha Puhtimäen upea sivallus, joka pomppi sopivasti yli mainosten. Osan katsojista oli tätä vaikea sulattaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Näyttihän se hetken jo aika pahalta. Nurmiosta oli tulla JoMan turmio. Vierasjoukkue lähti puolustamaan viimeiselle ulkovuorolle kahden juoksun johtoa, mutta Teemu Nurmion taidokas läpilyönti sytytti Kouvolan stadionin ja KPL-fanit liekkeihin.

Isännät pääsivät yrittämään voittojuoksua ilman paloja, mutta JoMa kesti nuo kriittiset hetket. On muuten kestänyt monta muutakin kertaa tällä kaudella. Joukkue on henkisesti erittäin vahva.

Tunnelma kohosi ansaitulle tasolle. Paikalla oli arviolta vajaat 200 JoMan kannattajaa, myös heille kuuluu iso kiitos vierasvoitosta. Ääntä riitti ja käytöksessä ei ollut moittimista. Sen sijaan eräille Koplan kannattajille oli joensuulaisfanien asiallinen taputus ollut liikaa. Kouvolalaisten istumapaikka vaihtui toiselle jaksolle. Aika lapsellista touhua.

Muuten ainakin meidän istumapaikkojen läheisyydessä olleet kotijoukkueen kannattajat olivat hyvin asiallisia. Omia kannustetiin, vieraille ei ilkuttu ja mekin saimme työrauhan. Lopulta löytyi jopa mukavaa juttuseuraa. Pahoittelin heille asiallisesti KPL:n huonoa tuuria mainosaitojen kanssa.

Viikon päästä jatketaan Mehtimäellä. Pelin luonne tulee muuttumaan täysin. KPL vaihtoi sunnuntaina omalla kovalla kotikentällään pompulla miestä pesältä toiselle. Joensuussa on keksittävä jotain muuta.

Nyt kolmostilanteet menivät 21-22. Noihin lukemiin lauantaina tuskin tullaan yltämään. Molempien kotiutusosastolle jäi runsaasti parannettavaa. Lyöjätilaston ykkönen KPL:n Juha Korhonen pysyi kahdesta lyödystä juoksusta huolimatta täysin aisoissa.

Joensuussa muuten pesishuuma vain kasvaa. Jo sunnuntaina tuli tieto, että 2 500 katsojaa vetävä katettu pääkatsomo on varattu loppuun. Aurinkokatsomoissa on tilaa, mutta ei tässä mikään fakiiri tarvitse olla, kun voi sanoa, että nekin tulevat täyttymään ääriään myöten.

Jo tässä vaiheessa on hyvä todeta, että voittipa mestaruuden sitten JoMa tai KPL, niin yksi voittaja on jo tiedossa. Se on pesäpallo ja Superpesis.

Vimpelin Vedon ja Sotkamon Jymyn valtakausi päättyi oikeastaan viimeisellä mahdollisella hetkellä. Laji alkoi jo kärsiä kahden superjoukkueen dominoidessa sarjaa vuodesta toiseen.