Torstai, 23.5.2019 
Lyydia, Lyyli
Hiihtolajit

Kontiolahden Urheilijoiden monitoimimies Esa Haapala palkittiin IBU:n kultaisella ansiomerkillä

  • Jani Leinonen
  • Juha Inkinen
Esa Haapala arkistokuvassa. Esa Haapala arkistokuvassa.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU palkitsi Esa Haapalan IBU:n kongressin yhteydessä järjestetyssä 25-vuotisjuhlagaalassa antamalla hänelle ”The IBU Medal of Honor in Gold”- tunnustuksen. Näitä ansiomitaleja jaettiin kaikkiaan kaksi. Suomen ampumahiihtoliitto kertoi palkinnosta tiedotteella.

Esa Haapala on tehnyt pitkän päivätyön suomalaisen ja pohjoiskarjalaisen ampumahiihdon hyväksi. Hän on ollut merkittävä kehittäjä sekä Suomen että nykymuotoisen kansainvälisen ampumahiihdon osalta yli kolmenkymmenen vuoden ajan.

Esa Haapala valittiin IBU:n tekniseen komitean IBU:n perustamiskokouksessa Lontoossa 1993 ja hän jäi pois tästä tehtävästä 2006. Teknisessä komiteassa hän oli kilpailualavaliokunnan puheenjohtaja. IBU:n TD ryhmässä hän toimi vuoteen 2010 saakka. Hän on ollut kansainvälisenä tuomarina neljissä olympiakisoissa ja teknisenä valvojana vuosittain maailmancupkilpailuissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kontiolahdella Haapala oli ampumahiihdon maailmancupin kilpailunjohtajana vuosina 1990–1995 ja sen jälkeen tapahtumanjohtajana maailmancupin kilpailuissa vielä vuonna 2017. Ampumahiihdon MM-kisojen tapahtumanjohtajana hän oli vuosina 1999 ja 2015 sekä kyseisten MM-kisahakujen projektipäällikkönä.