Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Pesäpallo

Pesäpalloprofessori Janne Vuorinen ihastelee Joensuun Mailan peliä - "Jos ei takaa lirahda läpi, JoMa on varmasti vahvoilla"

  • Petri Siitonen
  • Kimmo Kirves
Arkistokuva vuodelta 2015. Arkistokuva vuodelta 2015.

Miesten Superpesiksen finaalit käynnistyivät sunnuntaina Kouvolassa yli 4 200 katsojan edessä. Joensuun Maila haki avausvoiton jännittävien vaiheiden jälkeen. Runkosarjan voittaja Kouvolan Pallolyöjät menetti kotietunsa heti ensimmäisessä pelissä.

Joensuun Mailan pelinjohtajana vuosina 2014 ja 2015 toiminut sotkamolainen Janne Vuorinen suitsuttaa sunnuntain ottelun tasoa. Vuorinen johdatti joensuulaisjoukkueen molemmilla kausilla pronssimitalille.

– Avauspeli oli hienoa pesäpalloa. Kaikesta huokui, että nyt pelataan isoista asioista. Toinen joukkueista voittaa jotain suurta ja toinen ei, Vuorinen aloitti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pesäpalloprofessorina tunnettu Vuorinen suitsutti JoMan kehuttua ulkopeliä.

– Etukenttä, lukkari (Juha Puhtimäki) ja linja pelaavat aivan loistavasti. Jos ei takaa lirahda läpi, niin kyllä JoMa on varmasti vahvoilla.

Tilannemäärät olivat sunnuntaina kohtuullisen suuret. JoMa voitti kolmostilanteet 22–21. Kaiken järjen mukaan pehmeämmällä Mehtimäellä ei päästä noihin lukuihin.

– JoMan keula pelasi hienosti ja kotiutusvastuuta annettiin kollektiivisesti. Sillä tavalla toistomäärät jäävät pääkotiuttajilla kohtuullisen pieniksi. Pohdin, että toimiiko tässä vaiheessa tämä tasajakotaktiikka vai pitäisikö löytää päivän kuuma pelaaja.

KPL luotti lyöjäjokeri Juha Korhoseen. Aina, kun paikka tuli, astui runkosarjan lyöjäkuningas ajoa purkamaan. Sunnuntai ei vain ollut Korhosen päivä.

– Lauantaina ne kaverit, jotka pystyvät juoksuja lyömään ovat arvokkaita kavereita. JoMa on tällä hetkellä henkisessä kaaressa ja heillä on hyvä karma päällä.

Vuorinen seurasi Mehtimäellä JoMan ja Vimpelin Vedon toista välieräottelua. Tuletko myös lauantaina paikan päälle?

– Kyllä se on vahvassa harkinnassa. Tyttärelle olisi vielä muuttokamoja tuotavana. Nyt olisi hyvä syy tulla Joensuuhun, Vuorinen nauroi.

Lue lisää sunnuntain ottelusta osoitteessa www.karjalainen.fi/urheilu.