Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Lentopallo

Kommentti: Onko Hurmoksella edessä viimeinen kausi tällä sarjatasolla?

  • Petri Siitonen
  • Kimmo Kirves
Hurmos pyrkii nousemaan ylöspäin. Miesten 1-sarjasta halutaan liigatasolle. Hurmos pyrkii nousemaan ylöspäin. Miesten 1-sarjasta halutaan liigatasolle.

Toivotaan, että lauantaina käynnistyvä miesten 1-sarjakausi jää viimeiseksi Joensuussa pitkään aikaan. Mutalan Riento, josta sittemmin tuli Liiga-Riento tarjosivat menneinä vuosina miesten pääsarjatason lentopalloviihdettä sitä janoaville. Menestystä ei tullut mitalien tai juuri pudotuspelienkään muodossa, mutta vahvan jalansijan Riento toiminnallaan loi. Huippulentopallolle on yhä Joensuussa ja Pohjois-Karjalassa tilausta.

Riennon, Susiraja Volleyn sekä NiceTeamin fuusioiduttua syntyi Karelian Hurmos. Miesten joukkueen ensimmäinen kausi 1-sarjassa oli viittä vaille jättimenestys.

Vain nousu Mestaruusliigaan jäi toteutumatta. Lähellä se kävi, mutta vielä eivät pelilliset avut sinne riittäneet.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pääsarjassa joukkuemäärä tippui ja olipa siinä myös Hurmoksellakin paikka päästä parrasvaloihin takaportin kautta. Siinä vaiheessa aikaa oli jo kauden päättymisestä oli ehtinyt kulua sen verran, että Hurmoksen seurajohto teki varmasti oikean päätöksen kasvaa ja kehittyä vielä vuosi 1-sarjassa.

Nyt olisi tullut liian kiire rakentaa taustoja kuntoon sekä onnistua pelaajamarkkinoilla.

Joukkue on varmasti 1-sarjan kovimpia, mutta nousu ei koskaan tapahdu helposti. Ei varmasti tälläkään kertaa.

Naisten 1-sarjassa jatkavat Hurmos ja naapuriseura Joen Juju. Viime kaudella Hurmos oli hieman parempi edeten ylempään jatkosarjaan, kun taas Juju jäi pelaamaan hyvällä menestyksellä alempaa jatkosarjaa. Pääsarjanoususta ei vielä tarvitse haaveilla, mutta toivottavasti lähivuosina tilanne on toinen.

Hurmoksen ja Jujun keskinäiset kohtaamiset täyttävät varmasti urheilutalon lehterit. Noista peleistä kumpikaan ei halua poistua kentältä hävinneenä.

Jujun uusi ukrainalainen Anna Jefremenko tullee olemaan varmasti suurimman mielenkiinnon kohteena. Jujun leirissä hänen varaansa on ladattu paljon odotuksia.

Hurmoksen runkopelaajana jatkaa kokenut keskitorjuja Hanna Härkänen, joka on yksi sarjan parhaista ellei jopa paras pelaaja.

Lisää aiheesta tilaajille:

Vain sarjanousu kelpaa Karelian Hurmoksen miehille

Naisten 1-sarjassa on tarjolla paikallispelejä ja uusia kasvoja