Tulosta tämä sivu
Pesäpallo

Parantumatonta syöpää sairastava Milla, 15, sai iloa elämäänsä Joensuun Mailan mestaruudesta - "Olen tosi iloinen joukkueen puolesta"

Milla Silvennoinen pääsi sunnuntaina onnittelemaan Jonne Kemppaista Kouvolassa. Milla Silvennoinen pääsi sunnuntaina onnittelemaan Jonne Kemppaista Kouvolassa.

Parantumattomaksi luokiteltua syöpää sairastava liperiläinen Milla Silvennoinen, 15, pyrkii elämään mahdollisimman normaalia arkea. Syöpäkasvain sijaitsee hänen päässään sellaisessa paikassa, josta sitä ei voida leikata pois. Hän käy tänä syksynä yhdeksättä luokkaa ja suorittaa kahdeksannen luokan aineita, jotka jäivät viime talvena kesken sairaalajaksojen takia.

Suosikkijoukkueen Joensuun Mailan pesäpallokauden seuraaminen on tuottanut Millalle paljon iloa ja vienyt ajatukset pois sairaudesta.

– Kävin lähes kaikissa, 15:ssä, kotipeleissä kannustamassa ja loput jännitin Nelosen ruutua tuijottaen. Olen tosi iloinen koko joukkueen puolesta voitosta. Se oli todellakin ansaittu, Milla Silvennoinen vastaa Karjalaisen sähköpostihaastattelussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Fanibussissa perheensä kanssa sunnuntaina Kouvolaan matkustanut Milla kuvaa matkatunnelman olleen hyvin rauhallinen. Lapsiakin oli joukossa paljon.

– Voiton jälkeen tietenkin hurrattiin. Tulevana viikonloppuna en ilmeisesti pesäpallojuhlaan pääse toisen menon takia, mutta osa perheestäni osallistuu.

Joma Arkistokuva muistuttaa hetkestä, jolloin Millalle luovutettiin yli 7 000 euron keräyssumma viime talvena Joensuun Mailan toimistolla. Mukana olivat JoMan Tomi Kaksonen (vas.), Millan vanhemmat Juha ja Maija Silvennoinen, Milla, Jonne Kemppainen ja Ilpo Mustonen.

Suosikkipelaajasta kysyttäessä Milla Silvennoinen vastaa, että kysymys on vaikea ja yhtä on mahdoton valita.

– Ainakin Jonne Kemppainen, Tuomas Jussila ja Juha Puhtimäki, koska he vain ovat niin hyviä.

Yllättäjäksi hän nimeää Henri Litmasen, joka onnistui hyvin sekä sisäpelissä että ulkona.

Muista urheilulajeista hän seuraa lähinnä jääkiekon MM-kisoja. Pesäpalloa hän harrasti itse nuorempana ja se on säilyttänyt kiinnostavuutensa.

– Pesäpallo on monipuolinen laji, sitä on kiva katsoa ja pelata.

Tältä syksyltä hän toivoo, että voisi käydä koulua ja että vointi pysyisi yhtä hyvänä kuin se on nyt.

– Minulle ei ole luvattu lääketieteellistä parantumista. Olen onneksi sietänyt pienennettyjä annoksia sytostaatteja. Lääkäreiden mukaan voin ihmeen hyvin. Huomisesta emme tiedä, mennään päivä kerrallaan ja keskityn elämään. Rukoilemme taivaan isältä iltaisin, että Milla paranisi sairaudesta kokonaan.

Milla Silvennoinen pääsi viime talvena matkustamaan perheensä kanssa Lappiin, koska Joensuun Mailan jätkänkynttilöiden myyntikampanja ja Westpro 4U:n tuki mahdollistivat reissun.

Matkan jälkeen Karjalainen kertoi, että Lapissa parasta oli se, että Milla ja koko perhe sai välillä ajatukset irti sairaudesta. Milla pääsi laskettelemaan ja piipahtamaan kylpylässä sekä nauttimaan talvisesta lapin luonnosta ja sen sinisestä hämärän hetkistä.

Aiemmin aiheesta:

Liperiläinen Milla, 14, sairastaa parantumatonta syöpää - unelman toteuttamiseksi syntyi mittava some-kampanja

Parantumattomasti sairaan liperiläistytön toive: "Olisi siistiä nähdä revontulet”

Parantumattomasti sairaan liperiläistytön unelma toteutuu - "Äiti, ei sinun tarvitse vielä itkeä"

Parantumattomasti sairas liperiläinen Milla Silvennoinen nautti Lapin sinisestä aamusta

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi