Perjantai, 22.3.2019 
Vihtori
Yleisurheilu

Savon Sanomat: Lapinlahden ja Kuortaneen kilpailut vaarassa pudota yleisurheilun GP-sarjasta, Joensuu olisi pitämässä paikkansa

  • STT
  • Riikka Hurri

Suomen Urheiluliitto (SUL) haluaisi viedä yleisurheilun ykköskategorian kilpailut suuriin kaupunkeihin, joten Lapinlahdella ja Kuortaneella järjestetyt kilpailut olisivat vaarassa pudota GP-sarjasta. Asiasta kertoo Savon Sanomat.

Tänä vuonna kilpailut käytiin Espoossa, Kuortaneella, Joensuussa, Lapinlahdella ja Lappeenrannassa, mutta ensi vuonna myös Tampere, Jyväskylä ja Lahti haluavat kisat. Lappeenranta ei ole vaihtoehto ensi vuoden GP-paikkakunnaksi, koska siellä järjestetään Kalevan Kisat.

– Meillä on seitsemän mitat täyttävää paikkakuntaa, jotka voivat tulla kysymykseen. Tässä on vielä monta liikkuvaa osaa, Kansainvälisen ja Euroopan yleisurheiluliiton hallituksissa istuva Antti Pihlakoski, jolla on osallistumisoikeus myös SUL:n hallituksen kokouksiin, kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

SUL ei tehnyt tämän viikon palavereissaan päätöstä paikkakunnista.

– Asia jäi pöydälle, eikä mitään ole lopullisesti päätetty. Hallitus sen viimekädessä päättää, Pihlakoski sanoo.

Savon Sanomien tietojen mukaan kilpailuvaliokunta esitti, että Jyväskylä ja Tampere otettaisiin Kalevan kisoja isännöivän Lappeenrannan ja järjestelyissään epäonnistuneen Espoon tilalle kalenteriin.