Perjantai, 14.12.2018 
Jouko
Urheilu

Pelicans suli Tapparan käsiin päätöserässä

  • STT
Tappara sai vihdoin kauden avausvoittonsa jääkiekkoliigassa lauantaina. Arkistokuva. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA Tappara sai vihdoin kauden avausvoittonsa jääkiekkoliigassa lauantaina. Arkistokuva. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA
Mestarikandidaattina kauteen lähtenyt Tappara sai vihdoin kauden avausvoittonsa jääkiekkoliigassa lauantaina, kun Pelicans jäi jyrän alle Hakametsässä 5–1.

Lahtelaiset veivät kaksi ensimmäistä erää nimiinsä, mutta romahtivat täysin päätöserässä, jossa Tappara iski neljä maalia viiteen minuuttiin ja osui lähes jokaisella kudillaan.

–  Ehkä tämä oli meille tietyllä tavalla paluu juurille, ymmärrettiin taas mitä voittaminen on ja mitä se vaatii, tehot 0+3 kerännyt Jan-Mikael Järvinen sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Osansa Tapparan maaliryöppyyn oli myös Pelicans-vahti Juho Olkinuoralla ja lahtelaisten pakistolla, jotka nukkuivat isäntien kolmessa avausosumassa.

–  Avausmaalissa kiekko pomppasi just huonosti, enkä saanut sitä kulmaan. Se oli minun vikani ja Ojamäki oli hyvin hereillä, Olkinuora kertasi.

Tappara-ikoni Ville Niemisen paluu päävalmentajana Hakametsään ja kasvattajaseuraansa vastaan meni varsinkin avauserän osalta kinasteluksi erotuomareiden kanssa.

–  Toivottavasti mekin, Lahden Pelicans, saadaan täysi mahdollisuus tulevaisuudessa, niin kuin sarjan kärkijoukkueet. Että ollaan siinäkin politiikassa yhtä vahvoja, Nieminen tyytyi sanomaan.