Perjantai, 22.3.2019 
Vihtori
Urheilu

Venäjällä on Suomea vastaan paljon pelissä – lentopalloilijat päättävät MM-kisansa Venäjää vastaan

  • STT
Suomen viimeisellä vastustajalla Venäjällä on tänään lentopallon miesten MM-kisojen jatkolohko-ottelussa paljon pelissä. Venäjä tarvitsee ottelusta voiton yltääkseen turnauksen kolmannelle kierrokselle.

Venäjä voitti eilen Milanossa jännitysottelussa Italian 3–2. Kisaisäntä Italia kärsi turnauksen ensimmäisen tappionsa, mutta nappasi Venäjältä sarjataulukkoon yhden pisteen ja varmisti E-lohkon voiton.

Italian ohella kolmannelle kierrokselle kuuden parhaan joukkoon ovat paikkansa varmistaneet Brasilia, Serbia ja Yhdysvallat, joka on turnauksen toistaiseksi ainoa tappioton joukkue. G-lohkon voittava Yhdysvallat otti seitsemännen voittonsa, kun se nuiji turnauksen toisen järjestäjämaan Bulgarian Sofiassa 3–0.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ennen MM-jatkolohkojen viimeisiä otteluja kolmannelle kierrokselle ovat kärkinelikon lisäksi menossa edellisten kisojen maailmanmestari Puola ja Euroopan mestari Venäjä. Jatkolohkossaan yllättäen Argentiinalle ja sen jälkeen Ranskalle hävinnyt Puola kohtaa H-lohkon päätösottelussaan Serbian.

Venäjältä puuttuu maailmanmestaruus

MM-kisoissa parhaimmillaan hopealle yltänyt Venäjä on jyrännyt keskinäisissä maaotteluissa Suomea vastaan voitoin 22–2. Maiden ainoa MM-kohtaaminen on neljän vuoden takaa Puolan Wroclawista, jossa Venäjä voitti jatkolohkossa 3–0.

Vuoden 2015 EM-kisojen alkulohkossa ja seuraavan alkuvuoden olympiakarsinnoissa Venäjä niin ikään voitti Suomen 3–0.

Suomen tavoin jatkomahdollisuutensa MM-kisojen kolmannelle kierrokselle ovat jo menettäneet Australia, Kanada, Argentiina, Iran ja Slovenia. Voitolla Venäjästä Suomi voisi parhaimmillaan nousta turnauksessa 14:nneksi.

Ottelu Venäjä–Suomi alkaa Milanossa kello 18 Suomen aikaa.