Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Urheilu

Yhdysvalloissa pelattavaksi kaavaillun La Liga -ottelun aiheuttama soppa sakenee

  • STT
Asiaan on ottanut kantaa myös esimerkiksi Real Madridin päävalmentaja Julen Lopetegui. Hän suhtautuu suunnitelmaan nihkeästi. LEHTIKUVA/AFP Asiaan on ottanut kantaa myös esimerkiksi Real Madridin päävalmentaja Julen Lopetegui. Hän suhtautuu suunnitelmaan nihkeästi. LEHTIKUVA/AFP
Espanjan jalkapallon pääsarja La Ligan mukaan maailma on sarjan pelikenttä ja sarjan pitäisi olla ylpeä ulkomaiden kiinnostuksesta sitä kohtaan. La Ligan kansainvälisten toimintojen kehitysjohtaja Oscar Mayon mielestä sarjalla ei ole varaa sulkea ovia ulkomaailmalta.

–  Jos haluamme pysyä kilpailukykyisinä, meidän täytyy avata itsemme maailmalle, Mayo kertoi.

Barcelona ja Girona suunnittelivat La Ligan ottelun pelaamista Miamissa tammikuussa, mutta esimerkiksi Espanjan jalkapalloliitto ja pelaajayhdistys torppasivat suunnitelmat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tapahtuma on kyseenalaistettiin muun muassa sen vuoksi, että ottelun siirtäminen toiseen maahan erottaisi faneja pelaajista. Jalkapalloliitto ilmoitti perjantaina, ettei se tue tapahtuman järjestämistä eikä antanut lupaa ottelun pelaamiselle Yhdysvalloissa.

Asiaan ottivat kantaa myös esimerkiksi Kansainvälisen jalkapalloliiton puheenjohtaja Gianni Infantino ja Real Madridin päävalmentaja Julen Lopetegui, jotka suhtautuivat nihkeästi suunnitelmaan.

Soppa alkoi kehkeytyä elokuussa, kun La Liga teki 15 vuoden yhteistyösopimuksen yhdysvaltalaisen mediayhtiö Releventin kanssa. Samalla päätettiin, että jokin sarjan otteluista pelattaisiin Yhdysvalloissa, mutta ottelu ja ajankohta jäivät vielä tuolloin epäselviksi.

Ei koskaan El Clasico

La Ligan Oscar Mayon mukaan suunnitelmissa on pari selkeää linjaa, joita noudetaan.

– (Yhdysvalloissa) pelattavien otteluiden määrä ei ole koskaan enemmän kuin yksi (kaudessa). Se ei ole koskaan El Clasico, Mayo viittasi Barcelonan ja Real Madridin kohtaamisiin.

Sarja on joka tapauksessa valloittamassa uusia markkina-alueita, kun viime kaudella yksi El Clasicoista alkoi jo kello 13. Fanit Tokiossa, Pekingissä ja Delhissä pystyivät katsomaan ottelun vastaanottimistaan parhaaseen katseluaikaan alkuillasta.

Kiinnostus Kaukoidässä espanjalaista jalkapalloa kohtaan kasvoi entisestään täksi kaudeksi, kun Barcelonan ja Espanjan maajoukkueen pitkäaikainen tähtipelaaja Andres Iniesta siirtyi Japanin pääsarjaan.

–  Olemme ylpeitä siitä, että esimerkiksi Yhdysvaltojen markkinat ovat kiinnostuneita meistä ja kiinnostuneita ottamaan yhden pelin vuodessa. Meidän täytyy edetä varovasti ja otettava huomioon fanit. Ensimmäiset vuodet eivät ole helppoja, Mayo muistutti.