Lauantai, 30.5.2020 
Pasi
Pesäpallo

31-vuotias Juha Toikka siirtyy Haminasta Kiteen Pallon riveihin vaihtotilanteiden erikoismieheksi

  • Jani Leinonen
  • Riikka Hurri
Arkistokuva viime kaudelta. Arkistokuva viime kaudelta.

Kiteen Pallo ja Juha Toikka, 31, ovat solmineet 1+1-vuotisen pelaajasopimuksen. Kiteeläisseura tiedotti sopimuksesta torstaina.

Haminalaislähtöiselle Toikalle viime kausi oli ensimmäinen miesten Superpesiksessä. Toikan edustama Haminan Palloilijat tippui viime kauden päätteeksi Ykköspesikseen.

Koko uransa kasvattajaseurassaan Haminassa pelannut Toikka debytoi Superpesiksessä viime kaudella ja murtautui heti sarjan kärkivaihtajien joukkoon. Juha nakutteli 26 runkosarjaottelussa komeat 160 kärkilyöntiä ja mies keikkui pitkään kärkilyöntitilaston kärkisijoilla ennen loukkaantumistaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Pelihän on ihan sama Superissa kuin Ykköspesiksessäkin, mutta kyllähän se vähän jopa yllätti, miten hyvin homma lähti toimimaan Superpesiksessä. Kesällä tullut loukkaantuminen vähän jarrutti, ilman sitä olisi voinut mennä paremminkin, mutta ihan tyytyväinen olen, Toikka kommentoi seuran verkkosivuilla.

- Pitkään haettiin sitä nousua Haminassa ja sitten kun se tuli, oltiin intoa täynnä, mutta kun kausi päättyi putoamiseen, ei ollut oikein motivaatiota lähteä pelaamaan enää Ykköspesistä. Kun sitten kysyttiin Kiteelle, en nähnyt mitään syytä, miksi en lähtisi, hän avaa sopimuksen taustoja.

Toikka tuo mukanaan KiPaan vaihtotilanteisiin ominaisuuden, jota ei ole hetkeen Rantakentällä kotijoukkueen paidassa nähty.

- Pomppua päälyöntinään käyttävää pelaajaa ei ole Kiteellä nähty vuosikymmeneen ja ensi kesänä KiPassa on pitkästä aikaa pomppuekspertti, Kiteen Pallon pelaajahankinnoista vastaava Vesa Varonen miettii.

- Juha tulee meille vaihtotilanteiden erikoismieheksi ja ulkopelissä vahvistamaan polttolinjaa. Mennyt kesä osoitti miehen kyvyt korkeimmalla sarjatasolla ja oli häneltä vahva läpilyönti Superpesikseen, hän jatkaa.

Lähde: Kiteen Pallo

Kiteen Pallon sopimustilanne 2019:

Jani Ahonen

Jesse Eskelinen

Topi Hurskainen

Valentin Ikonen

Ville Kotro

Ville Liukku

Juhani Myyryläinen

Jiri Pippola

Oskari Purmonen

Veli-Matti Sigvart

Juha Toikka

Antti-Jussi Toropainen

Samu-Kalle Varonen

Pelinjohto: Raimo Bragge

Muokattu 27.9.2018 kello 15.50: Juha Toikka on 31-vuotias.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa