Perjantai, 14.12.2018 
Jouko
Muut lajit

JoUS vaatii Vesikon laajennusta kuntalaisaloitteella - listalla jo yli tuhat nimeä

  • Jarmo Sieviläinen
  • Minna Raitavuo
Arkistokuva JoUS:n huhtikuisista kilpailuista. Arkistokuva JoUS:n huhtikuisista kilpailuista.
Joensuun Uimaseura hakee pitkään kaivattua virkistysuimala Vesikon laajennusta ja peruskorjausta kuntalaisaloitteen avulla. Aloitteen on allekirjoittanut netissä runsaan viikon aikana yli 1 100 henkeä, joista yli 830 on joensuulaisia.

JoUS:n tavoitteena on saavuttaa 1 520 kuntalaisen allekirjoitus, minkä jälkeen aloite toimitetaan kaupunginvaltuustolle.

Uimaseura muistuttaa, ettei Vesikon peruskorjausta tai laajennusta ole kirjattu kaupungin liikuntapaikkasuunnitelmaan, mikä tarkoittaa, ettei allastilanteeseen ole näkyvissä muutosta ainakaan kymmenen vuoteen. JoUS muistuttaa, että Vesikon ahtaus näkyy monella tapaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Vesikon kävijöiden määrä on kasvanut, paitsi viime vuosina, koska sinne ei enää mahdu. Tällä hetkellä Joensuun uimahalleihin ei saada mahtumaan edes Joensuun koulujen opetuksia, saati syrjäseutujen. Tätä ongelmaa ei tule helpottamaan Savonlinnan opiskelijoiden siirtyminen Joensuuhun. Kaiken lisäksi Vesikon tekniikka alkaa tulla elinkaarensa loppuun.

- Koko ajan ryhmiin joudutaan myymään eioota, koska allastilaa ei ole riittävästi esimerkiksi vauvauinneille, vesiurheiluseurojen ja kansalaisopiston kursseille tai erityisryhmille. Myös SM-kisat vaatisivat nykyaikaisen uimahallin, JoUS:n aloitteessa todetaan.