Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Moottoriurheilu

Mestaruus tavoitteena

  • Karjalainen
  • Reijo Savolainen
Tämän ja ensi kauden luokka Erno Kostamolla on Superstock 600. Tämän ja ensi kauden luokka Erno Kostamolla on Superstock 600.

Tuskinpa Erno Kostamo aavisti, mihin Hannu Möttösen minimoton kokeilu johtaa. Kaksipyöräinen alkoi pysyä hansikkaassa, ja sijoitusnumerot pienentyä.

Suomen ja Pohjoismaiden mestaruudet GP125 -luokassa on saavutettu. Viime vuonna Kostamo kilpaili SM Superstock 600 -sarjassa kolmesti, tuloksena keskeytys, hopea ja kulta.

Tämän ja ensi kauden luokka on Superstock 600. Kostamon tavoitteena on Euroopan mestaruuskilpailuun osallistuminen ensi marraskuussa ja sijoittuminen kymmenen parhaan joukkoon junioreiden EM-sarjassa Englannissa kaudella 2012.

– Suomessa ajan mestaruudesta. Osallistun myös Pohjoismaiden mestaruussarjaan, ja Euroopan mestaruus ratkaistaan marraskuussa yhdessä Espanjan Albacetessa ajettavassa kilpailussa. Ajan lisäksi kolmessa–viidessä kisassa Englannin British Superbike -sarjassa tänä vuonna, täsmentää Erno Kostamo kauden kilpailuohjelmaansa.

Ammattilaiseksi

Kauden 2012 suunnitelmassa keskitytään brittikisoihin. Kostamon kalenteriin niitä on merkitty kymmenen.

Menestys avaa tien ammattilaisuuteen.

Osallistumisen ja menestyksen mahdollistaa 777 RR Motorsport -talli, joka tukee lupaavien nuorien ajajien nousua lajin huipulle.

Talli osallistuu ainoana pohjoismaisena tiiminä British Superbike -sarjaan.

Englannissa ratamoottoripyöräily on toiseksi suosituin ja medianäkyvä urheilulaji.

Yksityistallin tavoitteena on kilpailumenestyksen lisäksi ja sen kautta saada näkyvyyttä yhteistyökumppaniensa suomalaiselle osaamiselle ja laadulle.

Moponrassaajat

Erno Kostamon huoltoryhmässä on kiteeläisiä ja kiteeläislähtöisiä osaajia. Tekniikan tohtori, professori Asko Rouvinen on porukan kovin elektroniikkaguru.

Pyörän kovalevylle tallentunut data kertoo hänelle tarpeelliset säädöt ja muutokset.

Mukana kilpailuissa kulkevilla mekaanikoilla on ratamoottoripyöräilyn MM-tason kokemusta, mikä auttaa pyörän säätämistä kullekin radalle sopivaksi.

Porukka tutustui toisiinsa Kiteellä 1960–70 -lukujen vaihteessa.Yhteinen kiinnostus kohdistui 50-kuutioisen suorituskyvyn kehittämiseen.

Taustatukea

– Hannu Möttöstä on kiittäminen uran alusta ja etenemisestä, ja Kirsi Mähöstä sponsori- ja sopimusasioiden hoitamisesta, antaa Erno Kostamo tunnustusta taustatukijoilleen.

Kumppani Suvi Asikainen hoitaa käytännön asioita niin kilpailuissa kuin arkielämässäkin.

Mestaruuden tavoittelija itse tuntee palvelusarvon jääkäri ensi heinäkuuhun saakka, meneillään on asevelvollisuuden suorittaminen moottoripyörä- ja moottorikelkkalähettinä Kontiorannassa. Siviilissä odottaa työ mekaanikkona Möttösen pienkonehuoltoyrityksessä.

Elokuussa keskikarjalaiset fanit viedään Motoparkiin kisoja seuraamaan, kuten on tehty jo viisi vuotta. Vuonna 2008 täyttyi kaksi linja-autoa viimeistä sijaa myöten.

Ensi vuonna ihailijat joutuvat reissaamaan Englantiin, jos kilpailuja haluavat seurata. Tai katsomaan kisat television urheilukanavilta.

 

Erno Kostamo : Kiteen Moottoripyöräkerho (MC Kitee)
Kausi 2004: Minimoto JuniorB – Suomen Cup ja Nordic Cup -mestaruus.
Kausi 2005: Minimoto SeniorA – Suomen Cup -mestaruus.
Kausi 2006: SM road racing GP125, sijoitus 5.
Kausi 2007: Espanjan avoin mestaruussarja, Ajo Motorsport Junior Project.
Kausi 2008: SM-road racing GP125, mestaruus.
Kausi 2009: SM-road racing GP125, hopeaa ja GP125 -sarjan Pohjoismaiden mestaruus.
Kausi 2010: SM Superstock 600 – kolme kisaa, joissa keskeytys, toinen sija ja voitto.