Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Jalkapallo

Kommentti: Olin väärässä Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan suhteen

  • Kari Haavisto
  • Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Suomen maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva pääsi maanantai-iltana juhlimaan voittoa Kreikasta. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva pääsi maanantai-iltana juhlimaan voittoa Kreikasta.

Huuhkajien taival Kansojen liigassa on kulkenut onnellisten tähtien alla. Markku Kanervan valmentama Suomi on yhden pisteen päässä lohkovoitosta ja sitä kautta jatkokarsintapeleistä vuoden 2020 EM-lopputurnaukseen.

Matkaa ja tekemistä on vielä runsaasti edessä, jos Suomi aikoo saavuttaa ikuisuusunelmansa jalkapallon arvokisoihin pääsystä.

Joukkueen ilme ja siitä huokuva levollisuus on kuitenkin merkki siitä, että palaset joukkueessa ovat loksahtaneet kohdilleen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Merkittävin tekijä Suomen nousukiidossa on päävalmentajaksi pari vuotta sitten nostettu Kanerva.

Hän on rauhallisuudellaan, analyyttisyydellään ja ihmisten käsittely taidoillaan saanut aikaan nosteen, johon en pari vuotta sitten uskonut.

"Kanervan ongelma on karisma. Hän ei ole riittävän kova kasvo vetämään pohjamudissa rypevää Huuhkaja-joukkuetta uuteen liitoon".

Näin kirjoitin joulukuussa 2016, kun ruotsalainen Hans Backe sai väistyä Suomen valmentajan paikalta.

Anteeksipyytelyyn ei ole syytä. Mutta se on myönnettävä, että olin totaalisen väärässä.

Tosiasiat on aina nöyrästi tunnustettava.

En edelleenkään pidä Kanervaa karismaattisena kansanvillitsijänä, mutta tällä hetkellä "Rive" on paras mahdollinen vaihtoehto Suomen peräsimeen.

Kanerva osaa käsitellä pelaajiaan, ja saa heistä irti parhaan osaamisen.

Suomi antaa jo lähtökohtaisesti tasoitusta muille, kun riveistä puuttuvat Roman Eremenko, Niklas Moisander, Alexander Ring ja Perparim Hetemaj.

Kanerva on luonut Huuhkajille sen vahvuuksiin nojaavan puolustukseen pohjautuvan taktiikan, joka on ainoa oikea pelitapa Suomelle.

Teksti: Kari Haavisto

Lisää aiheesta:

Suomi ei muuta kuin jyrää – kansainliigan voittohurmos sai jatkoa

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi