Lauantai, 20.4.2019 
Nella, Lauha
Koripallo

Kataja puhkoi Lapualla sadan pinnan rajan – uusi hankinta pääsi sittenkin debytoimaan vierasvoitossa

  • Renne Ohtonen
  • Mikko Makkonen
Ilari Seppälä (vas.) ja Matias Ojala arkistokuvassa. Ilari Seppälä (vas.) ja Matias Ojala arkistokuvassa.

Keskiviikkoiltana jatkopaikkansa FIBA Europe cupissa varmistanut Kataja jatkoi voittojen tiellä myös kotoisessa Korisliigassa. Kataja päihitti Lapualla Kobrat pistein 103–94 (58–48).

Kataja sai perjantai-illan vierasotteluun huiman startin ja repi heti roiman eron, mutta ero alkoi kaventua pian. Kobrat nousi päätösneljänneksen alussa jo pisteen päähän, mutta Kataja piti pintansa.

Joensuulaisten parhaat pistemiehet olivat Topias Palmi (21/4), takamies Ilari Seppälä (19/4/8s) ja Tommi Huolila (17/4). Kataja osui kolmen pisteen heitoissaan 54-prosenttisesti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uusi hankinta, norsunluurannikkolainen Guy Landri Edi oli sittenkin kokoonpanossa Lapualla ja pelasi reilut 14 minuuttia. Kataja-debyytissään Edi pussitti 15 pistettä ja saalisti neljä levypalloa.

Katajan ulkomaalaisosasto sai Lapualla myös ansaittua lepoaikaa. Esimerkiksi Daniel Mullings (6/3) pelasi vain reilut 23 minuuttia, joka oli ulkomaalaisvahvistuksista eniten.

Loukkaantuneen Rahlir Hollis-Jeffersonin lisäksi sivussa oli Samuli Vanttaja.

Kataja jatkaa pelejään keskiviikkoiltana kotikentällään Levskiä vastaan.

Laajempi juttu aiheesta (tilaajille): Täsmällinen heittopeli takasi vierasvoiton Katajalle - "Tällaisia pelinalkuja tuskin kauhean usein tulee"