Lauantai, 19.10.2019 
Uljas
Koripallo

Katajan seitsemän kotiottelua joudutaan siirtämään - "Siirretyt vieraspelit järjestyivät, mutta kotipelien osalta Kataja ei itse tehnyt mitään", liitosta todetaan

  • Petri Siitonen
  • Mikko Makkonen

Joensuun Katajan selviytyminen FIBA Europe cupin alkulohkoon aiheutti Korisliigassa kaksi ottelusiirtoa. Kotipelit Kobria ja Tampereen Pyrintöä vastaan hakevat uutta päivämäärää.

Muutokset eivät jääneet tähän, sillä Kataja varmisti viikko sitten pääsynsä jatkolohkovaiheeseen.

Tästä syystä joensuulaiset joutuvat siirtämään viisi kotipeliään. Uutta ajankohtaa etsitään kotipeleille Korihaita, Kouvoja, Vilpasta, Karhu Basketia ja toistamiseen Pyrintöä vastaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Seitsemän peliä on siis vielä tällä hetkellä ilman päivämäärää.

– Eihän tämä helppoa ole. Jos se sitä olisi, niin pelipäivät olisivat varmasti jo tiedossa, Katajan toiminnanjohtaja Riku Tapio totesi.

Tapio heittää pallon tässä vaiheessa Korisliigan järjestäjän eli liiton suuntaan.

– Eikö tämä ole heidän perustoimintaansa? Kai otteluohjelmat pitäisi laatia niin, että ne voidaan viedä läpi. Ei uusien pelipäivien etsiminen voi olla seurojen tehtävä. Vastuu on nyt sysätty seuroille eikä kilpailunjärjestäjä ole tehnyt yhtään mitään, Tapio latasi.

– Kun alkulohkon aiheuttamat ottelusiirrot tulivat, kehotimme joukkueita sopimaan keskenään uudet ottelupäivät. Katajan siirretyt vieraspelit järjestyivät järjestävien seurojen toimesta hienosti, mutta kotipelien osalta Kataja ei itse tehnyt mitään, liiton kilpailupäällikkö Tom Westerholm vastasi.

– Tarkoitus oli, että näin paikkakunnilla vältyttäisiin päällekkäisyyksistä esimerkiksi Joensuussa Jokipoikien kanssa.

– Nyt liiton on järjestäjän ominaisuudessa katsottava uudet pelipäivät ensin siirretyille peleille ja sitten lopuille.

– Katajalle voi tulla kotipelejä perjantaina ja perään sunnuntaina. On myös mahdollista, että esimerkiksi Pyrintö kävisi pelaamassa Joensuussa tuplavieraspelit peräkkäisinä päivinä, Westerholm suunnitteli eikä osannut arvioida, koska kaikille rästissä oleville otteluille löytyy uusi pelipäivämäärä.

Tapio ihmetteli suuresti, miksi tämän kauden Korisliigan ohjelma on tehty niin, että Katajan mahdollisia kansainvälisiä pelejä ei ole etukäteen lainkaan huomioitu.

Viime viikolla Ylen teettämässä kyselyssä ilmeni, että liigaseuroissa on halukkuutta irtaantua omaksi yksiköksi.

– Tässä yhteydessä voidaan varmasti pohtia sitä, onko Koripalloliitto oikea taho johtamaan Korisliigaa, Tapio kysyy.

Kataja haluaa ensisijaisesti pelata kotipelinsä tutussa Joensuun areenassa, mutta on valmis pelaamaan jonkun yksittäisen pelin esimerkiksi Joensuun urheilutalolla tai jopa Kuopiossa.

Kataja pelaa seuraavan kansainvälisen pelin kotona tänään:

Joensuun Kataja taistelee Europe cupissa historiallisesta lohkovoitosta - keskiviikkona vieraaksi saapuu lohkokärki Bulgariasta

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa