Lauantai, 19.10.2019 
Uljas
Koripallo

Kataja johtaa bulgarialaisvastustajaansa puoliajalla viidellä pisteellä

  • Heikki Arppi
  • Juha Inkinen
Katajan Vincent Simpsonin peli kulki etenkin ottelun toisella kympillä. Katajan Vincent Simpsonin peli kulki etenkin ottelun toisella kympillä.

Melkoista kori-iloittelua nähdään keskiviikkona Joensuun areenassa, kun Katajan vieraaksi FIBA Euroep cupissa saapui bulgarialainen Levski Lukoil. Ottelu on vielä kesken. Puoliajalla Kataja johtaa 58-53.

Katajan päävalmentaja Juha Sten joutui ottamaan jo viiden minuutin pelin jälkeen aikalisän, kun Levski johti 14-11, mutta oli mässäillyt jo viidellä hyökkäyspään levypallolla. Yksi vastaan yksi -tilanteissa Kataja oli pehmeä.

Kataja vei ensimmäisen kympin 26-25. Silti korinalustaistelussa Levski oli taas omaa luokkaansa vieden levypallot 17-8 ja hyökkäyspään levyrit peräti 8-0!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toisella kympillä meno tasaantui, mutta levypalloissa Levski johtaa yhä 22-16.

Levski Lukoil voitti Sofiassa kahdeksalla pisteellä, joten sitä eroa Kataja lähti ajamaan takaa. Ensimmäisen kerran Kataja kävi yhdeksän pisteen johdossa kolme minuuttia ennen puoliaikaa (46-37).

Toisella kympillä Katajan vahvuus lepäsi erityisesti Vincent Simpsonin varassa. Simpson oli tehoillut jo viikko sitten Arisia vastaan Joensuussa 31 pistettä ja tahti on nyt lähes samaa.

Puoliajalla Katajan pisteistä ovat erityisesti vastanneet Simpson 14, Ryan Wright 10, Daniel Mullings 9, Guy Landry Edi 7 ja Matias Ojala 6. Ilari Seppälällä oli tilillään jo kuusi ja Mullingsilla viisi koriin johtanutta syöttöä.

Levski pysyi Katajan vauhdissa edes osittain ottelun ensimmäisellä puoliskolla takamies Patrick Rembertin (14 /2), Hristo Zaharievin (13 /7) ja väkivahvan Deyan Ivanovin (9 /4) varassa. Vaikka Katajaa Sofiassa ryöpyttäneistä Ivanovin kaksosista Kaloyan oli loukkantuneena sivussa, se ei Deyan Ivanovin menoa haitannut.

Katajasta olivat yhä sivussa jalkavaivaiset Rahlir Hollis-Jeffersson ja Samuli Vanttaja.

Sekä Levski että Kataja varmistivat jo viikko sitten jatkopaikkansa. Levski kohtaa vielä ensi viikolla Aris Thessalonikin ja Kataja matkustaa Dnipron vieraaksi Ukrainaan.

Käytännössä ei ole suurta eroa, onko lohkossa ykkönen vai kakkonen. Periaatteessa toki lohkovoittaja saa jatkossa vastaansa enemmän muiden lohkojen kakkosiksi sijoittuneita eli näin hivenen helpompaa ohjelmaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa