Keskiviikko, 16.10.2019 
Sirkka
Koripallo

Levski tuli kymmenen pisteen takaa koriennätykseen

  • Heikki Arppi

Koreilla mässäiltiin keskiviikkona Joensuun areenassa, kun Katajan vieraaksi FIBA Europe cupissa saapui bulgarialainen Levski Lukoil. Levski oli voittanut Sofiassa kahdeksalla pisteellä ja oli kova myös Joensuussa.

Katajan kymmenen pisteen johto suli ja Levski varmisti alkulohkon voiton lukemin 102-95 (53-58). Levskin 102 pistettä on Katajan europeleissä historiallinen. Mikään joukkue ei ole aiemmin pystynyt varsinaisella peliajalla tekemään Katajaa vastaan Joensuussa sataa pistettä. lähimpänä oli israelilainen Maccabi pari vuotta sitten (98).

Puoliajalla Kataja johti 58-53, mutta Levski tuli vielä kerran tasatilanteeseen 60-60. Sen jälkeen kymmenen pisteen run vei isännät hetkeksi karkuteille. Kolmannen jakson loppu ja neljännen alku olivat kuitenkin Katajalle tuskaa ja Levski tuli taas tasoihin (82-82).

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Guy Landry Edin onnistunut kolmonen nosti Katajan päätösjakson puolivälissä vielä 88-83-johtoon, mutta pian Levski johti jo 93-90 ja puoli minuuttia ennen loppua 100-95. Vincent Simpson ei saanut päätyrajalta palloa peliin ajoissa ja Katajan takaa-ajo kuivui siihen.

Katajan tehot lepäsivät Simpsonin (20 /4) ja uudelleen peli-ilon löytäneen Ryan Wrightin (19 /3) varassa. Simpson oli heittänyt jo viikko sitten Arisia vastaan Joensuussa 31 pistettä ja tahti oli nytkin huimaa. Plusmiinus-tilasto ei kuitenkaan ollut amerikkalaiselle mairitteleva (-16).

Katajan muista pisteistä vastasivat Topias Palmi (12 /3), Matias Ojala (11 /2), Guy Landry Edi (10 /4), Daniel Mullings (9 /7, 7 s.), Tommi Huolila (6 /1), Ilari Seppälä (5 /4, 10 s.) ja Atte Perttu (3 /0). Joni Herralan +5, sekä Mullingsin ja Ojalan +2 olivat ainoat plusmiinus-tilaston positiiviset luvut.

Levski pysyi Katajan vauhdissa takamies Patrick Rembertin (19 /5), Hristo Zaharievin (21 /12) ja väkivahvan Deyan Ivanovin (21 /8) avulla. Katajaa Sofiassa ryöpyttäneistä Ivanovin kaksosista Kaloyan oli loukkaantuneena sivussa. Deyan Ivanovin ilta sai kuitenkin tumman sävyn miehen otettua kolmannella kympillä vaihtopenkiltä käsin teknisen virheen.

Levski voitti kaikki levypallot 47-31 ja hyökkäyslevypallot 16-8. Pelitilannetarkkuudessa ei ollut suurta eroa, mutta tällä kertaa Kataja oli parempi vapaaheitoissa (11 /13).

Katajasta olivat yhä toipumassa jalkavaivaiset Rahlir Hollis-Jeffersson ja Samuli Vanttaja.

Sekä Levski että Kataja varmistivat jo viikko sitten jatkopaikkansa. Levski kohtaa vielä ensi viikolla Aris Thessalonikin ja Kataja matkustaa Dnipron vieraaksi Ukrainaan.

Käytännössä ei ole suurta eroa, onko lohkossa ykkönen vai kakkonen. Periaatteessa toki lohkovoittaja saa jatkossa vastaansa enemmän muiden lohkojen kakkosiksi sijoittuneita eli näin hivenen helpompaa ohjelmaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa