Torstai, 23.5.2019 
Lyydia, Lyyli
Jalkapallo

Karjalainen Kreikassa: Suomen elintärkeään vierasotteluun ei odotella yleisöryntäystä – syitä useita

  • Renne Ohtonen
  • Renne Ohtonen
 Yli 70 000 katsojaa vetävälle olympiastadionille ei odotella illalla kuin joitain tuhansia katsojia. Yli 70 000 katsojaa vetävälle olympiastadionille ei odotella illalla kuin joitain tuhansia katsojia.

Ateenan olympiastadionin lehterit jäänevät melko tyhjiksi torstai-iltana, kun Kreikka ja Suomi kohtaavat Kansojen liigan ottelussa.

Yli 70 000 katsojaa vetävälle olympiastadionille ei odotella kuin joitain tuhansia katsojia. Luontaisin syy on toki se, että Kreikan maajoukkue on kaukana parhaastaan, esimerkiksi kesän 2004 tasostaan, joka vei joukkueen aina EM-kultaan asti.

Tähänkin Kansojen liigan lohkoon joukkue lähti suosikkina, mutta kaksi tappiota ovat ajaneet joukkueen jo selkä seinää vasten. Heikko menestys on yksi tekijä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisäksi Kreikassa on vankka seurajoukkueiden kannattamisen kulttuuri, joka ylittää lajirajat. Kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa eräs kreikkalaistoimittaja muistutti, että torstai-iltana pelattava Olympiakosin ja turkkilaisen Fenerbahçen tulinen kohtaaminen kiinnostaa paikallisia enemmän.

Suomalaiskannattajat taas tapaavat reissata maajoukkueen otteluissa sankoin joukoin. Kreikassa heitä arvioidaan olevan 400–500, ja Budapestissä sunnuntaina hivenen tuota enemmän. Kyseinen kreikkalaistoimittaja vitsaili, että nuo saattavat olla koko stadionin ainoat katsojat.

Suomi on pelannut neljästä Kansojen liigan ottelustaan kolme kotikentällä ja yhden vieraissa Virossa. Lokakuussa Tallinnassa suomalaisia oli tuhansittain.

– Mehän emme ole vielä pelanneet yhtään vierasottelua Kansojen liigassa, naurahti Suomen laitapuolustaja Jere Uronen ottelupäivän aattona.

Karjalaisen urheilutoimittaja Renne Ohtonen seuraa Huuhkajien otteita paikan päällä Kreikassa ja Unkarissa. Kansojen liigan ottelu Kreikka-Suomi käynnistyy Ateenassa torstai-iltana kello 21.45.

Lisää aiheesta:

Huuhkajat taistelee lohkovoitosta illalla – skenaariot ovat joukkueen mielessä sopivissa määrin