Maanantai, 27.5.2019 
Ritva
Urheilu

Riku Tolonen Sotkamosta Kiteen Pallon superpesiksen valmennustiimiin

  • Sirpa Suomalainen
  • Sirpa Suomalainen
Kiteen Pallo ja sotkamolainen Riku Tolonen on tehneet sopimuksen sekä valmennuksesta että kakkospelinjohtajan pesistä. Kiteen Pallo ja sotkamolainen Riku Tolonen on tehneet sopimuksen sekä valmennuksesta että kakkospelinjohtajan pesistä.
Kiteen Pallon superpesiksen valmennustiimiin ja kakkospelinjohtajaksi tulee nuorta verta Sotkamosta. 27-vuotias Riku Tolonen ottaa vastuun talviharjoittelusta ja ottelukaudella kakkospelinjohtajan roolin.

KiPan täsmähankinnalla on jo pitkä kokemus pelinjohtamisesta. Tähän astisen uran huipennus oli viime kesänä Idän A-poikien pelin johtaminen voitokkaasti Joensuun Itä-Länsi -tapahtumassa.

Tolonen pelasi Sotkamossa A-poikiin saakka, mutta loukkaantumiset pilasivat pelaajauran. Pelinjohtajana hänellä on kokemusta sekä juniorijoukkueista että suomensarjasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

KiPan nuori, keski-iältään alle 24-vuotias joukkue, ja nuori pelinjohtaja tuntuvat sopivan hyvin toisilleen:

- Omannäköinen nuori joukkue, sopii hyvin minulle, Tolonen kommentoi.

Pelaajia edustava Samu-Kalle Varonen arvioi, että tämä on varmaan se muutos, jota on kaivattukin:

- Riku tuo peliin taktikointia, ennakointia ja analyyttisyyttä.

KiPassa puhutaan nyt vanhan liiton ja nuoren liiton yhteistyöstä. Pelinjohtajana jatkava Raimo Bragge saa edustaa sitä vanhaa liittoa ja Tolonen nuorta liittoa, mutta mikä ero näillä on?

- Vanha liitto ei paljon tietotekniikan kanssa pelaa, vaan katsoo asioita paikan päällä. Vanha liitto rakentaa peliä yhden tai yksien onnistumisen varaan, kun taas uusi liitto hyödyntää pelaajamateriaalia laajasti, Tolonen vastaa.

Minkälainen kakkospelinjohtajan rooli on, se Tolosen mukaan muotoutuu ajastaan:

- On hyvä päästä vähän sivusta katsomaan, miten peli toimii. Tarkoitus on hyödyntää jokaisen vahvuuksia, mutta minulla ei ole vielä tietoa Ramin (Bragge) vahvuuksista, enkä tiedä, mitä hän minulta odottaa.

Kiteen Pallon tavoite on asetettu 2020-projektissa: viimeistään silloin Kiteellä pelataan mitaleista.