Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Jalkapallo

Karjalainen Kreikassa: ”Ei tarvitse lähteä Unkariin pelkäämään” – maalivahti Hradeckýn huima nollaputki katkesi, mutta se ei mieltä painanut

  • Renne Ohtonen
  • Jussi Nukari / Lehtikuva

Laitapuolustaja Albin Granlundin epäonnekas oma maali jäi Ateenan torstai-illan ainoaksi, mikä oli Suomen maajoukkueelle ilouutinen. Lohkovoitto varmistui 0–1-tappiosta huolimatta.

– Uusi tilanne, niin oli vähän paineita. Ei ollut valmista peliä eikä hyvännäköistä, suomalaismaalivahti Lukas Hradecký ynnäili.

– Mutta hyvä että onnistuimme! Ei tarvitse lähteä Unkariin pelkäämään ja stressaamaan, hän naurahti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hradecký oli torjunut viidessä aiemmassa maaottelussaan nollapelin, ja Granlundin oma maali pätkäisi tuon putken 504 minuutin mittaiseksi.

Lohkovoitto on jo taskussa, mutta sunnuntai-illaksi Unkariin panokseksi jää kotiedun varmistelu Kansojen liigan jatkokarsintoihin. Tämänhetkinen 12 pinnan saldo ei välttämättä riitä kotietuun, joka olisi jatkokarsinnoissa tärkeä. Siellä kun tarjolla on toinen tie EM-kisoihin.

Lohkovoiton myötä joukkue nousi Kansojen liigassa B-divisioonaan ja sai paremmat asetelmat eli kolmoskorin paikan varsinaisen EM-karsinnan lohkoarvontaan.

– Tämä on askel oikeaan suuntaan ja todella tärkeä juttu tulevaisuuteen. Karsinnat on joskus aloitettu huonostikin, niin uskoisin, että tämä toinen patruuna auttaa henkisesti aloittamaan karsinnat hyvin, Hradecký jatkoi.

Suomi oli torstai-iltana hankaluuksissa etenkin Kreikan erikoistilanteiden kanssa, mutta lopulta kotijoukkueen paine jäi melko kevyeksi. Suomi onnistui puolustamaan 1–0-tilanteen loppuun saakka, vaikka etenkin toisella jaksolla se ajautuikin roiskimaan palloa.

Suomen parhaat paikat siunaantuivat hyökkääjä Jasse Tuomiselle, jonka ratkaisut jäivät luvattoman heikoiksi. Vierasmaalia ei tällä tuloksella ja karsintalogiikalla tarvittu.

– Ehkä alitajunnassa oli se, että 1–0 riittää. Emme vaan pystyneet pitämään palloa, hyökkääjä Teemu Pukki summasi.

– Mutta tuntui, että ehkä Kreikka ei tajunnut tarvitsevansa lisämaaleja. Ei sieltä tullut täyttä prässiä missään vaiheessa.

Karjalaisen urheilutoimittaja Renne Ohtonen seuraa Huuhkajien otteita paikan päällä Kreikassa ja Unkarissa.