Maanantai, 20.5.2019 
Karoliina, Lilja, Lilli
Moottoriurheilu

Erno Kostamo Macaon katuradalla sijalle 17

  • Jari Kontiokorpi
Erno Kostamo oli tyytyväinen, että kausi on ohi ja hän pääsee kotiin perheensä pariin. Erno Kostamo oli tyytyväinen, että kausi on ohi ja hän pääsee kotiin perheensä pariin.

Joensuulainen moottoripyöräilijä Erno Kostamo ajoi vaativalla Macaon katuradalla hienosti sijalle 17 lauantain kisassa.

Hyvän lähdön saanut Kostamo oli ensimmäisten kierrosten jälkeen sijalla 14, mutta pieni osuma teräskaiteeseen sai kilpakumppanin törmäämään renkaallaan Kostamon reiteen, josta aiheutui niin sanottu puujalka.

Muutama kuski pääsi rytäkässä ohi ja lopussa menoa hidasti liian pitkälle säädetty jarrukahva väsyttäen käden.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kilpailu keskeytettiin lopulta kolme kierrosta ennen suunniteltua kahden kuskin kaaduttua, onneksi ilman vakavia loukkaantumisia.

Kisan voitti suosikkina startannut Peter Hickman, kakkoseksi ajoi rutinoitunut Michael Rutter ja kolmanneksi Martin Jessopp. IRRC-mestari Danny Webb oli mainiosti neljäs.

– Olo oli kaikin puolin huojentunut. Ensimmäistä kertaa urani aikana mietin, että tulipa tämäkin suoritettua, ja hengissä selvisin, Kostamo nauroi.

Kokemus oli kuitenkin sen verran positiivinen, että jatko olisi mieluinen.

– Uusi kisa asettaa aina omat haasteensa, mutta ensi vuonna täällä kilpaileminen olisi varmasti paljon helpompaa. Sama oli IRRC-sarjan kanssa, toisella kaudella olin paljon valmiimpi ja kokemuksesta oli merkittävästi hyötyä, Erno Kostamo totesi.

Kun kauden kilpailu-urakka on saatu viimein suoritettua, Kostamo kääntää ajatukset kilpailuista kohti Suomea ja läheisiään.

– Juuri nyt tuntuu erittäin hienolta ajatella, että ylihuomenna lähden täältä Kiinasta kohti kotia ja pääsen jälleen perheeni pariin, Kostamo päätti.