Torstai, 23.5.2019 
Lyydia, Lyyli
Urheilu

Savo Volley sai Ropposen tehot kuriin, Hurrikaani kaatui kärkipelissä

  • STT
Savo Volley vankisti lauantaina asemaansa lentopallon miesten Mestaruusliigan kärjessä kaadettuaan Siilinjärvellä sarjakakkosen Hurrikaani-Loimaan 3–2.

Savo teki omilla suorituksillaan 66 pistettä, kun Hurrikaanin vastaava luku oli 83. Vierasjoukkueesta löytyikin ottelun kolme tehokkainta pelaajaa, kun Antti Ropponen teki 23, Tomi Rumpunen 18 ja Matti Oivanen 15 pistettä.

Antti Siltala oli 14 pisteellä kotijoukkueen tehokkain. Valmentaja Jukka Tuovinen näki pelin kaksijakoisena.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Yksi ratkaisu oli, kun kolmannesta erästä alkaen saimme Ropposta paremmin kuriin. Puolustuspeliimme en ole täysin tyytyväinen, Tuovinen sanoi.

Hakkuri Olli-Pekka Ojansivu on Tuovisen arvion mukaan viikon kuluttua avauskokoonpanon vaatimassa kunnossa, nyt hän pelasi yksittäisiä vaihtoja.

VaLePa otti kotivoiton

Vammalan Lentopallo kaatoi Akaa-Volleyn 3–0 ja nousi toiseksi. Tappio oli vieraille jo kahdeksas peräkkäin. Hakkurina nyt pelannut Urpo Sivula oli loistavassa vireessä tehtyään 23 pistettä, ja hän teki lähes puolet joukkueensa hyökkäyspisteistä. Olli Kunnari tuki 10 pisteellä.

–  Upi (Sivula) hoiti vaikeatkin pallot hyvin. Meiltä oli koko joukkueelta ehjä esitys. Kohtasimme Akaan jo kolmannen kerran tällä kaudella, ei tullut enää yllätyksiä, Kunnari sanoi.

Joni Mikkonen teki vieraille 14 pistettä, tehokkaasti hyökännyt Sauli Sinkkonen ja Teemu Kuusela kummatkin yhdeksän. VaLePa teki ottelussa vain viisi hyökkäysvirhettä, Akaa-Volley 15.

Helenius ei auttanut Loimua voittoon

Raision Loimu hankki perjantaina vahvistuksekseen Leka Volleyssa viime kaudella pelanneen ja EM-kisoissakin viime vuonna Suomea edustaneen yleispelaaja Jan Heleniuksen, mutta Kokkolan Tiikerit kaatoi kotikentällään Loimun 3–1.

Helenius kävi kentällä vain syöttämässä kerran. Loimun yleispelaajana pelasivat 10 pistettä tehnyt Viktor Lindberg ja seitsemän pisteen Ossi Rumpunen. Heleniuksen kanssa samassa joukkueessa viime kaudella pelannut hakkuri Samuli Kaislasalo oli 14 pisteellä vieraiden tehokkain.

–  Tiikerit sai hurmion päälle meidän kannalta väärillä hetkillä, kaksi päivää Loimun mukana ollut Helenius analysoi lyhyesti.

Helenius pelaa Loimussa jouluun asti, jos Ranskan kakkosliigan Nancystä ei tule vireillä olevaa sopimustarjousta.

Tiikereillä oli tutut tehomiehet. Edvarts Buivids teki 20 pistettä, Jiri Hänninen ja Aleksandrs Kudrjashovs 10 pistettä. Tiikerit nousi kaksi sijaa ohittaen PerPon ja Loimun taulukossa.

Etta kaatoi PerPon

Joonas Jokela teki 14 ja Antti Ronkainen 13 pistettä, kun Etta kaatoi kotisalissaan Oulussa rovaniemeläisen Perungan Pojat 3–0.

–  Alku oli vaikea, olimme avauserää tappiolla 2–8, mutta sitten ei enää ollutkaan vaikeaa. Saimme syötöllä murrettua PerPon vastaanoton täysin ja Peetu Mäkisen pelihuumorin kadoksiin, sanoi Ettan valmentaja Olli Kuoksa.

PerPoa edellisissä otteluissa kantanut Mäkinen teki vain neljä pistettä. Vieraiden tehokkain olikin Janne Marttila 12 pisteellä.