Torstai, 23.5.2019 
Lyydia, Lyyli
Urheilu

Ojansivu tutun tehokas Savo Volleyn hakkurina

  • STT
Olli-Pekka Ojansivu pelasi sunnuntaina koko ottelun ensimmäisen kerran sitten syyskuun lopun ja johti Savo Volleyn Varkaudessa 3–1-kotivoittoon Kokkolan Tiikereistä lentopallon Mestaruusliigassa.

Viidennen peräkkäisen voittonsa ottanut Savo Volley hävisi avauserän, kun Tiikerit hyökkäsi tehokkaasti ja Edvarts Buivids teki 10 pistettä. Sen jälkeen hänen tehonsa hiipuivat vähitellen ja latvialaisen loppusaldoksi tuli 22 pistettä.

–  Ei saatu avauserässä torjuntaa kuntoon eikä puolustustakaan. Sitten kaikki koheni ja voitto tuli, Ojansivu sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ojansivun tehot kohenivat ottelun edetessä ja hän päätyi 29 pisteeseen. Toinen kokenut maajoukkuepelaaja Antti Siltala tuki 18 pisteellä.

– Kun edellisestä täydestä pelistä oli puolitoista kuukautta, niin tuntuihan tämä neljän erän peli jo jaloissa. Mutta mitään kipuja ei ollut, se on positiivista, Ojansivu jatkoi.

Sivula jatkoi tehovirettään

Lauantaina kovin tehoin tutulla hakkurin paikalla pelannut Urpo Sivula oli sunnuntaina Vantaalla Ducksia vastaan jälleen pelivireessä. Hän teki 21 pistettä, kun Vammalan Lentopallo kaatoi Ducksin 3–0.

VaLePan passari Mikko Esko oli tietenkin mielissään Sivulan panoksesta.

–  Edelliset kaksi kautta voitettiin Suomessa kaikki mahdollinen Upin pelatessa hakkurina. Hän on erityylinen kuin alkukauden hakkurina pelannut Arvis Greene. Upin kanssa pystyy pelaamaan nopeampaa tempoa ja hän on myös muilla osa-alueilla Greeneä parempi, Esko sanoi.

Eristä kaksi meni jatkopalloille eli Ducks oli lähellä. Thiago Maciel oli 20 pisteellä sen tehokkain.

–  Ducks johti avauserää 24–22 ja kolmatta 19–14, mutta joukkueemme on kokenut ja luottaa itseensä, Esko tiivisti.

Hurrikaani voitti Rovaniemellä

Perungan Pojat ei pystynyt kolmannen erän alkua lukuun ottamatta haastamaan Hurrikaani-Loimaata voittotaisteluun, vaan hävisi 0–3 selvin eränumeroin.

Jälleen kerran PerPon kokoonpano vaihtui paljon kesken ottelun, valmentaja Henri Tuomi on jo tuskaillut tilannetta. Lauantaina vaihtoon pommitettu Peetu Mäkinen, liigan pistepörssin kärki, tuli nyt mukaan toisessa erässä ja ehti 10 pisteellä nousta PerPon tehokkaimmaksi.

Hurrikaanin vahva syöttö- ja hyökkäyspeli oli kuitenkin liikaa. Vieraat voittivat ässätilaston 11–4 ja hyökkäysprosenteissa Jussi Heinon joukkue oli parempi lukemin 54–38. Antti Ropponen teki 19 ja Tomi Rumpunen 12 pistettä.

–  Ässätilasto ei kerro koko totuutta syötöstämme. Muutaman saimme, kun PerPolle tuli arviointivirheitä. Kokonaisuuteen voi olla tyytyväinen, hyökkäys toimi vähillä virheillä, Heino sanoi.