Tiistai, 21.5.2019 
Konsta, Kosti, Konstantin
Urheilu

Paulus Arajuuri pettyi pahoin: "95 prosentin suoritus ei riitä koskaan"

  • STT
"Unkari halusi tänään enemmän kuin me", sanoi keskuspuolustaja Paulus Arajuuri. LEHTIKUVA / Jussi Nukari "Unkari halusi tänään enemmän kuin me", sanoi keskuspuolustaja Paulus Arajuuri. LEHTIKUVA / Jussi Nukari
Miesten jalkapallomaajoukkueen keskuspuolustaja Paulus Arajuuri oli erittäin pettynyt Suomen esitykseen Unkaria vastaan. Unkari kuritti Suomea Budapestin myöhäisillassa 2–0.

–  Pelasimme huonon pelin, ja harmittaa, että maajoukkuevuosi päättyi tällaiseen otteluun. Tänään näytimme, miten emme voi pelata, jos haluamme menestyä, kapteeni Arajuuri sanoi sunnuntain kamppailun jälkeen.

Etenkin avauspuoliaika oli Suomelta vaisu, ja kentällä nähtiin runsaasti virheitä. Päävalmentaja Markku Kanervan miehistö oli vaikeuksissa Unkarin aktiivisen prässin kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Ehkä jossain takaraivossa oli pieni hyvänolontunne, jollaista ei saisi olla. Joskus tärkeisiinkin paikkoihin tulee paskoja pelejä. Emme olleet se Suomi, joka on menestyksen ja lohkovoiton saanut.

–  Unkari halusi tänään enemmän kuin me. Olimme pienissä asioissa yhden askeleen jäljessä, kun aiemmin olemme olleet yhden askeleen edellä, Arajuuri pohti.

Suomi hävisi kaksi Kansojen liigan C-divisioonan lohkovaiheen päätösotteluaan, mutta vei silti lohkon ykkössijan ja pudotuspelipaikan nimiinsä.

–  Lohkovoitto oli unelmamme ja tavoitteemme. Kun tämän pelin pettymyksen saa pureskeltua, pudotuspelipaikasta voi olla taas ylpeä.

Unkari iski molemmat osumansa avauspuoliajalla.

–  Tämä oli meiltä 95 prosentin suoritus, eikä sellainen tule koskaan riittämään. Joukkueena olemme voittaneet pelejä, ja tänään kaaduimme joukkueena. Tiedämme, että pystymme raapimaan tuloksia ketä tahansa vastaan.

Suomi luultavasti menetti tappion myötä kotiedun Kansojen liigan yksiosaiseen välierään, joka pelataan maaliskuussa 2020. Suomi ei tosin ole mukana pudotuspeleissä, jos se lunastaa EM-karsinnoista kisapaikan.