Torstai, 23.5.2019 
Lyydia, Lyyli
Jalkapallo

Karjalainen Unkarissa: ”Ehkä pieni hyvänolontunne, jota ei pitäisi olla” – Suomen kotiedun tavoittelulle kolaus

  • Renne Ohtonen
  • Jussi Nukari / Lehtikuva

Suomen jalkapallomaajoukkue päätti Kansojen liigan syksynsä tappiolla Unkarissa, mikä tietää todennäköisesti sitä, että kevään 2020 pudotuspeleissä se joutuu pelaamaan avausottelun vieraskentällä.

Unkari oli Budapestissä vahvempi maalein 2–0. Maalit tulivat samankaltaisista tilanteista, Suomen vasemmalta laidalta alkaneista hyökkäyksistä. Muun muassa Sauli Väisäsen ja Jere Urosen huolimattomalla pelaamisella oli osansa Unkarin osumiin.

Lohkovoittaja Suomi olisi tarvinnut kiperästi pisteitä Unkarista tuota kotietua ajatellen. Nyt se jäänee C-divisioonan lohkovoittajien vertailussa muiden taakse.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Tiedostimme, että tämä on tärkeä peli. Takaraivossa oli ehkä pieni hyvänolontunne, jota ei pitäisi olla. Unkari tuli kovaa päälle ja halusi enemmän kuin me, myönsi kapteeni Paulus Arajuuri (kuvassa).

– Kun tämän päivän pettymyksen saa pureskeltua, niin voi olla siitä ylpeä, että pudotuspelipaikka on plakkarissa.

Suomen parhaat paikat Budapestin illassa osuivat Teemu Pukille, joka pääsi muutamankin kerran puolittaiseen läpiajoon.

– Kukaan ei ollut ihan omalla tasollaan. Kaikki voivat katsoa vähän peiliin, Pukki arveli.

Suomi lepuutti ottelussa useita avainpelaajiaan, kuten ykköstähteään Lukas Hradeckýa. Maalilla hänen sijastaan esiintyi Jesse Joronen. Kreikka-ottelusta muutoksia avauskokoonpanoon oli tullut neljä.

– On epäreilua alkaa arvioida yksittäisiä pelaajia, mutta kokonaisuudesta ei tullut sellaista kuvaa, että joku olisi flopannut, päävalmentaja Markku Kanerva taas arvioi.

Kansojen liigan muut lohkot paketoidaan maanantaina ja tiistaina. Suomen pistesaldo ei todennäköisesti riitä lohkovoittajien vertailussa kahden parhaan paikalle.

Kimurantissa formaatissa on kuitenkin kujeensa, ja Suomi pystyy kapuamaan kotietupaikoille, mikäli maaliskuussa alkavissa EM-karsinnoissa muita C-divisioonan lohkovoittajia etenee kisoihin.

EM-karsinnan lohkot arvotaan joulukuun alussa. Ennen maaliskuussa alkavaa karsintaurakkaa Suomi pelannee tammikuun alussa perinteisellä ulkomaanleirillään harjoitusottelut.