Maanantai, 27.5.2019 
Ritva
Urheilu

Rallin MM-päätöskisa kismittää Tommi Mäkistä: "Keskellä ei mitään, eikä kukaan katsomassa"

  • STT
Rallin MM-sarja päättyi viikonloppuna herkullisesti kolmen kuljettajan väliseen mestaruustaistoon, mutta kausi olisi voinut päättyä mieluusti muuallakin kuin "keskellä ei mitään", ainakin jos MM-sarjan talleilta kysytään.

MM-valmistajat ovat entistä enemmän sitä mieltä, että Australian rallin paikka Coffs Harbourissa on liian pieni ja syrjäinen.

–  Mitä me täällä oikein teemme? Tämä ei ole oikea paikka, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen ihmetteli Autosportille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tulemme tänne keskelle ei mitään, eikä kukaan ole katsomassa. Meillä on mahtava päätös kaudelle, mutta tunnelmaa ei ole.

Ralli siirtyi Coffsiin vuonna 2011, ja sen jälkeen mielipiteet rallista ovat jakautuneet. Mielenkiintoiset reitit ovat plussaa, mutta faneja ei kuitenkaan näy. Ei siis ihme, että jälleen vaaditaan joko rallin siirtämistä muualle Australiaan tai kauden päätöksen tuomista takaisin Eurooppaan.

–  Kun itse kilpailin, Australian ralli ajettiin Perthissä ja ralli valittiin melkein joka vuosi (kauden) parhaaksi ralliksi. Mutta tätä rallia ei. Tapasin muutaman Brisbanesta neljän tunnin ajomatkan päästä tulleen fanin, ja heidän mukaansa mitään markkinointia ei ollut koko matkalla (Brisbanesta Coffsiin), Mäkinen totesi.

–  Mestaruus ratkaistiin ilman, että kukaan näki. Ehkä tämän takia meillä olisi oltava kauden päätösralli Euroopassa.

Rallia on kaivattu puolituhatta kilometriä etelämmäksi Sydneyyn, mutta rallin reittipäällikkö Wayne Kennyn mukaan moinen ei tällä hetkellä ole mahdollista. Sopivia reittejä ei vain ole löydettävissä.

–  Kilometrejä ei ole tarpeeksi, Kenny kuittasi Autosportille.

–  Ehkä yleisöerikoiskoe voitaisiin saada, mutta olemme yrittäneet sitä jo kolme kertaa ja joka kerta epäonnistuneet ympäristösyistä.