Keskiviikko, 16.10.2019 
Sirkka
Koripallo

Katajan peli ailahteli laidasta laitaan, aivan liikaa mustia jaksoja

  • Petri Siitonen
  • Riku Tapio
Katajan päävalmentajan Juha Stenin ohjeet eivät näkyneet joukkueen pelissä avausjaksolla. Katajan päävalmentajan Juha Stenin ohjeet eivät näkyneet joukkueen pelissä avausjaksolla.
Joensuun Kataja pelasi keskiviikkona Ukrainassa FIBA Europe cupin alkulohkon päätösottelun BC Dniproa vastaan. Jo jatkopaikkansa varmistanut Kataja hävisi itselleen sinällään merkityksettömässä ottelussa BC Dniprolle pistein 81-65 (32-33). Isännille voitto oli ensimmäinen. Katajan saldo oli kolme voittoa ja kolme tappiota.

Kataja aloitti erittäin pirteästi ja johti viiden minuutin jälkeen 10-5. Sen jälkeen tuli viime aikoina turhan tyypillinen heikko hetki. Kataja teki seitsemän seuraavan minuutin aikana vain neljä pistettä.

Kataja käväisi toisella kympillä myös johdossa, mutta neljänneksen loppu meni jälleen heikommin. Tauon jälkeen Kataja pelasi hetken erittäin hyvin. Puolustus piti ja vieraat hivuttautuivat parhaimmillaan kahdeksan pisteen johtoon (43-35). Mutta kuinkas ollakaan, jälleen tuli heikko hetki ja kotijoukkue vei jakson lopun 18-5. Siihen peli sitten ratkesi, sillä viimeinen kymppi oli vierailta levotonta ja melko halutontakin pelailua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Katajan pistemiehet olivat: Ryan Wright 11/6, Tommi Huolila 7/3, Vincent Simpson (6/1), Guy Landry Edi 5/11, Daniel Mullings 12/9, Atte Perttu 12/0, Ilari Seppälä 6/2/7s, ja Matias Ojala 6/3.

Kataja oli matkassa ilman kotona lepovuorossa olevaa Topias Palmia ja nilkkavammasta toipuvaa Samuli Vanttajaa.

Joulukuun 12. käynnistyvään jatkolohkoon Katajan lisäksi on varmuudella tulossa Hollantilainen ZZ Leiden ja venäläinen Avtodor Saratov. Viimeinen joukkue ratkeaa myöhemmin tänä iltana.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa