Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Jääkiekko

Maalit tiukassa Jokipojilla ja Peliitoilla, isännillä mukana nuorten liigatähdet

  • Heikki Arppi
  • Kimmo Kirves

Jokipojat jatkaa Mestiksen pelejään keskiviikkona Heinolassa Peliittojen vieraana. Kahden erän jälkeen tilanne on Jokipoikien hyväksi 1–0.

Tekopaikat ovat olleet harvassa, sillä ainoan maalin on tähän asti laukonut Jokipoikien Eetu Rissanen toisen erän loppupuolella. Sitä ennen ja sen jälkeenkin vaarallisimmat maalitilanteet oli luonut Peliitat Jokipoikien maalivahdin Niilo Halosen kiusaksi.

Helsingin IFK:n tuleva päävalmentaja Jarno Pikkarainen saattoikin tyytyväisenä seurata katsomosta, miten HIFK-laina Halonen jatkaa loistopelejään. Tämä tosin oli loukkaantua avauserän lopussa Joakim Kukkosen törmäilyn seurauksena. Halonen makaili tovin jään pinnassa pidellen niskaansa, mutta pystyi onneksi jatkamaan.

Ottelulla on Jokipojille iso merkitys, sillä mikäli LeKi häviäisi Savonlinnassa SaPKolle, nousisi joensuulaisryhmä Mestiksen jaetulle kärkisijalle LeKin rinnalle voittamalla Heinolassa. LeKi latoi toisen erän alussa kolme maalia SaPKon verkkoon, mutta kotijoukkuekin pääsi sen jälkeen vauhtiin mukaan. LeKi johtaa kahden erän jälkeen maalein 3–2.

Peliitat on sarjassa toiseksi viimeisenä, mutta pisti Jokipojat jo Joensuussa tiukalle. Se johti silloin vielä viimeiselle minuutille asti 1–0, mutta Jokipojat tasoitti ilman maalivahtia ja voitti jatkoajalla.

Heinolalaisjoukkue teki mielenkiintoisen muutoksen kokoonpanoonsa ottaen A-nuorten SM-liigaa ylivoimaisesti johtavalta Lahden Pelicansilta kokonaisen kentällisen ja maalivahdin (Jasper Patrikainen, torjuntaprosentti nuorten liigassa 91,5) riveihinsä.

Eikä ihan keitä tahansa pelaajia vaan A-nuorten liigan pistepörssin ykkösen (Waltteri Merelä), kakkosen (Sakke Hämäläinen) ja kahdeksantena olevan (Aleks Haatanen).

Nuoret pelasivatkin pirteästi, mutta toistaiseksi ilman tulosta. Paras paikka oli Merelällä toisen erän lopussa ylivoimalla, mutta laukaus sujahti ohi tyhjän maalin.