Maanantai, 27.5.2019 
Ritva
Urheilu

Saarelan perheessä riittää ratkaisijoita

  • STT
Kahdesti jääkiekon Liigan maalikuninkuuden voittaneen Pasi Saarelan pojista tuntuu kasvaneen isänsä vertaisia ratkaisijoita. 21-vuotias Aleksi Saarela pelaa parhaillaan AHL-liigaa Charlotten joukkueessa ja 17-vuotias pikkuveli Antti debytoi keskiviikkona Rauman Lukon paidassa komeasti Pelicansia vastaan.

Saarelan tilille merkittiin varsinaisella peliajalla kaksi maaliin johtanutta syöttöä, ja voittolaukauskilpailussa hän ratkaisi Lukolle 3–2-voiton kylmällä ratkaisullaan.

–  Kyllä se kieltämättä vähän yllätti, kun Peksi (päävalmentaja Pekka Virta) komensi vetämään rankkaria. Ensin ajattelin pistää räpsäpuolelle, mutta kun Skarek (Jakub) peitti sen hyvin, käänsinkin kilpipuolelle. Se kannatti, kertasi Saarela junior ratkaisuaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Edellinen yö jäi jännityksen takia kieltämättä vähän vähille unille, mutta pelin alkaessa jännitys kummasti kaikkosi. Jo pukukopissa oli erittäin rento tunnelma, hän jatkoi.

Aleksi Saarela teki omassa liiga-avauksessaan 16-vuotiaana tehot 1+1, eli Antti Saarela pisti vieläkin paremmaksi. Isä-Pasi puolestaan tarvitsi ensimmäisellä liigakaudellaan kahdeksan ottelua saadakseen aikaiseksi kaksi maalisyöttöä.

–  Kunhan pääsen kotiin, soitan heti Aleksille ja varmaan siinä tulee vähän kuittailtuakin, Antti Saarela virnisti.

Lukon varsinaisen peliajan maaleista keskiviikkona vastasivat Eetu Koivistoinen ja Rony Ahonen. Pelicansin maalit tekivät puolestaan Antti Tyrväinen ja Miska Siikonen. Jatkoajalle vieneen maalin lahtelaiset tekivät yhden miehen ylivoimalla ilman maalivahtia.