Torstai, 28.5.2020 
Alma
Hiihtolajit

FIS-kisat tuovat Kontiolahdelle viikonvaihteeksi satoja hiihtäjiä kuudesta eri maasta – Tino Tiilikainen hakee lisää mukavia muistoja Kontiolahdelta

  • Jani Leinonen
Tino Tiilikaiselle Kontilahti on erittäin tuttu kilpailupaikka. Tino Tiilikaiselle Kontilahti on erittäin tuttu kilpailupaikka.

Maastohiihdon FIS-kilpailut tuovat aiempien vuosien malliin runsaan joukon kilpailijoita Kontiolahdelle viikonloppuna. Kovia nimiä lähtölistoilla ovat muun muassa ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen sekä Venäjän olympiamitalisti Denis Spitsov. Lauantaina mukana on lähes 270 ja sunnuntaina 200 kilpailijaa. Suomalaisten lisäksi hiihtäjiä on Valko-Venäjältä, Ukrainasta, Kiinasta, Venäjältä ja Australiasta, kisajärjestäjät tiedottavat.

Vuokatti Ski Team Kainuuta edustavalle Tino Tiilikaiselle Kontiolahti on mieluisa paikka kilpailla. Tiilikaisen, 31, muistot Kontiolahdelta alkavat jo Hopeasompa-vuosista, kun Mikkelin Hiihtäjät kävi aktiivisesti leirillä Kontiolahdella. Aktiivisemmin mies kolusi alueen latuverkostoa armeijavuotenaan, jolloin hyvään urheiluporukkaan kuului muun muassa Lari Lehtonen.

– On aina hauska mennä sinne kisaamaan, tuntuu osittain kotikisalle, Vuokatissa asuva Tiilikainen sanoo kisajärjestäjien tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hänen kautensa on alkanut toivotulla lailla. Vuokatin ja Rovaniemen Suomen Cupien jälkeen Tiilikainen jatkoi Saariselälle. Siellä hän hiihti kympin vapaalla FIS-kisan kuudenneksi.

Tiilikaisen oli tarkoitus hiihtää jo Kontiolahti Ski -tapahtumassa marraskuun alussa, mutta flunssa sotki suunnitelmat. Viikonlopun FIS-kisat takaavat kuitenkin, että kisaperinne tuttuakin tutuimmissa maisemissa ei katkea.

– Ehkä jotain poikkeusta lukuun ottamatta olen käynyt joka vuosi kilpailemassa Kontiolahdella. FIS-kisat ovat aina keränneet aika napakan kilpailijakaartin, niin nytkin. Vauhti on aina ollut taattu. Se on ollut sellainen alkukauden kisa, että sääolosuhteet ovat näytelleet merkittävää roolia. Nyt ennuste näyttää hyvältä, Tiilikainen sanoo.

– Kontiolahdella on tullut liuta hyviä hiihtoja sekä FIS-kisoissa että SM-kisoissa, Tiilikainen sanoi.

Tiilikaiselle ja muille kilpailijoille olosuhteet ja ladut on pakkasviikon ansiosta hyvässä kunnossa. Kisapäiville on luvattu hyvää muutaman asteen pakkassäätä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa