Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Koripallo

Kataja otti harvinaisen voiton Kauhajoella – hallitseva mestari kaatui loppusekunnin korilla

  • Heikki Arppi
  • Jouni Turunen
Daniel Mullings oli Katajan tehokkain Kauhajoella ja teki voittokorin sekunti ennen loppua. Daniel Mullings oli Katajan tehokkain Kauhajoella ja teki voittokorin sekunti ennen loppua.

Joensuun Kataja oli voittanut edellisen kerran Kauhajoen Karhu Basketin yli kaksi vuotta sitten 23. lokakuuta 2016. Sen jälkeen Karhu oli voittanut seitsemän keskinäistä ottelua Korisliigassa.

Keskiviikkona Kauhajoella Kataja haki synkän putken katkaisemista. Se onnistui, vaikka Daniel Mullingsin tekemä voittokori syntyi vasta viimeisellä sekunnilla. Loppunumerot Katajalle 90-89 (41-48).

Kataja pääsi ensimmäistä kertaa alkuminuuttien jälkeen johtoon vasta 27 minuutin kohdalla (58-57). Kyseinen kori jäi Ilari Seppälän ainoaksi koko ottelussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Katajan takaa-ajon arkkitehteinä olivat varsinkin nappisyöttöjä tarjoillut Seppälä ja ikitaistelija Tommi Huolila. Mullings teki avauspuoliskolla 12 pistettä ja oli loppusaldoissakin Katajan tehokkain 20 pisteellään ja seitsemällä levypallolla.

Ottelu oli vielä tasan kolme minuuttia ennen loppua (83-83). Topias Palmi kavensi 85-87:ään, kun minuutti oli jäljellä. Matias Ojalan vapaa kolmonen löysi sukan ja Kataja johti 88-87, kun 16 sekuntia oli kellossa jäljellä.

Huolila rikkoi Mike Moseria ja tämä upotti molemmat vapaaheitot (89-88). Aikaa oli neljä sekuntia.

Seppälä loukkasi jalkansa kuusi minuuttia ennen ottelun loppua ja nilkutti vaihtopenkille. Hän tuli kuitenkin vielä kentälle viimeisillä sekunneilla, joten vamma ei ollut vakava.

Seppälä nousikin ratkaisijan rooliin. Hän syötti sivurajalta Daniel Mullingsille, joka oli luikerrellut täysin vapaasti korin alle. Mullingsin kori ratkaisi ottelun.

Katajalla oli ottelussa peräti 17 menetystä isäntien yhdeksää vastaan. Siihen nähden lopputulos oli yllättävä, vaikka Kataja voittikin levypallot 41-31.

Mullingsin ohella Katajan pisteistä vastasivat lähinnä Ryan Wright 15 /5, Vincent Simpson 15 /3, Huolila 12 /6, maanantaina vielä MM-karsintaa Bosniassa pelannut Topias Palmi 11 /5 ja Matias Ojala 11 /3.

Korisliigan hallitsevan mestarin Karhun kaikki kaikessa ovat olleet Durrell Summers 25 pisteellään, sekä 20 pisteen Moser ja Taylor Johns.