Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Jääkiekko

Peliitat tuli takaa ja voitti Jokipojat rangaistuslaukauksilla

  • Heikki Arppi
Jokipojat taipui lopulta kotiottelussaan. Jokipojat taipui lopulta kotiottelussaan.

Lauri Huhdanpää, Joonas Larinmaa ja Tatu Kokkola olivat Jokipoikien maalintekijät, kun kotijoukkue siirtyi toisessa erässä Heinolan Peliittoja vastaan 3-1-johtoon. Se ei vielä ratkaissut peliä, sillä lopulta Peliitat kairasi keskiviikon Mestis-pisteet voittolaukauskisan jälkeen maalein 4-5 (2-1, 1-1, 1-2, 0-0, 0-1).

Peliitat haki varsinkin päätöserässä tiukasti tasoitusta kultakypärä Heikki Laineen johdolla, mutta Jokipojat kesti pitkään mainion joukkuepuolustamisensa ja maalivahti Niilo Halosen ansiosta. Lopulta Roope Elimäki tasoitti ottelun, kun varsinaista peliaikaa oli neljä minuuttia jäljellä.

Jatkoaikaa jo odotellessa Jokipojat pääsi kolmella yhtä vastaan hyökkäykseen. Siitä ei tullut maalia, mutta jälkitilanteesta Janne Väyrynen nosti ajassa 58.07 isännät uudelleen johtoon (4-3).

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Peliitat sai vielä 16 sekuntia ennen loppua ylivoiman ja onnistui ilman maalivahtia tasoittamaan pelin. Niilo Halonen torjui kolme kertaa, mutta neljäs laukaus oli liikaa. Atte Antinahon maali syntyi kuusi sekuntia ennen summeria.

Jatkoajalla kolmella kolmea vastaan molemmilla oli tekopaikkoja, mutta maalivahdit Halonen ja Peliittojen Sami Suni torjuivat varmasti.

Voittolaukauskisassa Antinaho jatkoi maalitahtiaan Peliittojen toisena ampujana ja Arttu Rämö ratkaisi neljäntenä voiton. Jokipoikien laukojat olivat todella pehmeitä ja ansaitsivat häviön.

Ottelu oli yhtä tiukka kuin kaksi kauden aiempaa keskinäisestä kohtaamista. Jokipojat voitti runsas kuukausi sitten Joensuussa voittolaukauskisassa 2-1 ja vieraissa sen jälkeen 1-0.

Kierroksen huippuottelussa LeKi voitti SaPKon maalein 5-2 ja johtaa yhä Mestistä. Jokipojat nousi yhden pisteen saaneenakin Hermeksen huilatessa takaisin sarjakakkoseksi.

Lisää aiheesta (tilaajille): Jokipoikien päävalmentaja: "Puolin ja toisin tehtiin kiekon kanssa vääriä valintoja"