Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Urheilu

Entiset NFL-tähdet perustavat uuden amerikkalaisen jalkapallon liigan

  • STT
The Freedom Football Leaguen perustajat ovat entisiä NFL-pelaajia. LEHTIKUVA/AFP The Freedom Football Leaguen perustajat ovat entisiä NFL-pelaajia. LEHTIKUVA/AFP
Entiset NFL-tähdet ilmoittivat torstaina perustavansa uuden amerikkalaisen jalkapallon liigan. Uusi liiga tottelee nimeä The Freedom Football League.

Vapauden liigan perustajiin lukeutuva Ricky Williams toivoi uuden sarjan muuttavan amerikkalaisen jalkapallon ympärillä pyörivää keskustelua.

Liigan tavoitteena on rohkaista pelaajia tarttumaan esimerkiksi sosiaaliseen eriarvoisuuteen liittyviin ongelmiin. Myös pelaajien hyvinvointia aiotaan tukea kokonaisvaltaisesti niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Yritämme kehittää nuoria miehiä. Kun pelasin NFL:ssä, meitä käskettiin aina isojen sosiaalisten asioiden ilmetessä olla hiljaa, Williams kommentoi ESPN:lle.

Uuden liigan aloituspäivää ei ole vielä päätetty, mutta Williamsin mukaan sarjassa pelaa 10 joukkuetta. Sarjaa on määrä pelata keväästä kesään, jotta päällekkäisyydet NFL:n kanssa vältettäisiin.