Lauantai, 4.7.2020 
Ulla, Ulpu
Hiihtolajit

Kaisa Mäkäräinen ampui molemmat paikat puhtaasti ja voitti maailmancupin pikakisan

  • Jarmo Sieviläinen

Kaisa Mäkäräinen onnistui hienosti ampumahiihdon maailmancupin pikakisassa Slovenian Pokljukassa. Mäkäräinen laukoi molemmat ampumapaikat puhtaasti. Mäkäräinen eteni nopeana hiihtäjänä aina kilpailun voittoon asti.

- Oli hyvä kisa tänään. Ei tuntunut välttämättä hirveän mukavalta, mutta lopputulos oli hyvä. Ladulla meinasin vetää kymmenkunta kertaa selälleen ja oli vaikea saada hyvää, rentoa hiihtoa. Myös pitkä lasku oli huonossa kunnossa, Mäkäräinen kertoi Ylen tv-haastattelussa.

Torstaina Mäkäräinen laukoi normaalimatkalla avauspaikalla peräti neljä sakkoa. Sen jälkeen hän hoiteli muut ampumapaikat puhtaasti. Mäkäräinen näki, että avauspaikan ohilaukauksista tehtiin kenties turhankin suuri numero.

- Pitää luottaa omaan tekemiseen, eikä vetää paniikkia päälle. On turha palata enää siihen normaalimatkan kisaan, Mäkäräinen luonnehti tv-haastattelussa.

Voitto oli Mäkäräiselle maailmancupissa kilpauran 24:s. Joensuulaistähti saa voitosta palkintorahaa 15 000 euroa.

Mäkäräinen oli jälleen maailmancupin kisan nopein hiihtäjä. Hän jätti toiseksi parasta hiihtäjää ladulla noin 30 sekuntia.

Mari Ederille (o.s. Laukkanen) kirjattiin ensimmäiseltä ampumapaikalta yksi sakko. Ederille kertyi yksi sakko myös pystypaikalta. Pettynyt Eder oli lopulta kisan 53:s. Eder oli hiihtoajoissa 37:s.

Venla Lehtonen päätyi sijalle 87.

Naisten takaa-ajo on ohjelmassa maailmancupissa sunnuntaina, ja Mäkäräinen lähtee siihen kisaan loistavista asetelmista.

Päivitetty klo 16.35.

Lisää aiheesta: 

Mäkäräinen voitti Sloveniassa maailmancupin pikakisan – "Tuntui monta kertaa, että lennän selälleni"

Kommentti: Kaisa Mäkäräisen voitto maistui mustikkateeltä ja hunajalta

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi