Tiistai, 28.1.2020 
Kalle, Kaarlo, Kaarle
Hiihtolajit

Kommentti: Mäkäräisen oiva ammuntavire on mieluisa yllätys

  • Petri Haapala
  • Jure Makovec
Kaisa Mäkäräisen viikonloppu Sloveniassa oli kaikkiaan onnistunut. Kaisa Mäkäräisen viikonloppu Sloveniassa oli kaikkiaan onnistunut.

Ei ole mikään yllätys, että Kaisa Mäkäräinen kilpailee tänäkin talvena maailmancupin kärkisijoituksista. Vahva ammuntavire tuli kuitenkin mieluisana yllätyksenä viime kauden ykkösnaiselle itselleenkin.

Mäkäräinen lähtee seuraavaan osakilpailuun Hochfilzeniin cup-kakkosena. Kärjessä on Italian Dorothea Wierer. Kokonaispisteissä kolmantena on Paulina Fialkova. 26-vuotias slovakialainen toi raikkaan tuulahduksen naisten huipulle Pokljukassa. Hän oli takaa-ajossa kolmas, ja hätyytteli kärkeä jo normaalimatkalla (neljäs) sekä pikamatkalla (kuudes).

Naisten huipulla olisi tilaa uusille kyvyille. Mäkäräisen kovimmista kilpasiskoista Darja Domratsheva ja Marie Dorin Habert lopettivat, eikä Gabriela Koukalovan paluu näytä todennäköiseltä. Tiril Eckhoff on sairastellut ja viime kauden cup-kakkonen Anastasia Kuzmina on kaukana parhaasta iskustaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Laura Dahlmeier ei ollut cup-avauksessa, mutta palannee viimeistään MM-mitalijahtiin. Denise Herrmann ei tänä syksynä aloittanut samanlaisella rytinällä kuin vuosi sitten Östersundissa. Saksalaisista Franziska Preuss on seitsemäntenä yhteispisteissä.

Mäkäräisen normaalimatkan sakkolaukaukset olivat pelkkä työtapaturma, ja hänen kannaltaan kaikki näyttää hyvältä. Torstaina nähdään, jatkuuko menestyskulku myös Itävallassa.

Petri Haapala

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa