Maanantai, 21.10.2019 
Ursula
Hiihtolajit

Kaisa Mäkäräinen aikoo lähteä takaa-ajoon – "Pystypaikan nelonen oli totaalikatastrofi"

  • Jarmo Sieviläinen
  • AFP
Kaisa Mäkäräinen aikoo taistella lauantaina takaa-ajossa, vaikka jäi pikakilpailussa sijalle 58. Kaisa Mäkäräinen aikoo taistella lauantaina takaa-ajossa, vaikka jäi pikakilpailussa sijalle 58.

Kaisa Mäkäräinen pettyi raskaasti perjantaina ampumahiihdon maailmancupissa. Mäkäräinen jäi naisten pikakilpailussa Tshekin Nove Mestossa sijalle 58. Mäkäräinen ampui yhteensä viisi sakkoa. Pystyammunta tuotti joensuulaiselle peräti neljä hutia.

– Makuulla yksi laukaus karkasi. Se ehkä vähän kertoo jo siitä, että hermosto ei ollut ihan parhaimmassa vireessä. Pystyä on nyt tässä kisan jälkeen ihmetelty, että mitä ihmettä siinä tapahtui, kun se kaikin puolin tuntui ihan hyvälle. Ajattelin itse, että oli varmaan ihan pieniä ohilaukauksia, mutta oli ollut ilmeisesti aika kaukana kaikki ihan samassa suunnassa. Nelonen on kyllä ihan totaalikatastrofi. Ehkä ei saa jäädä kuitenkaan liikaa kiinni siihen. Pitää yrittää katsoa viikonloppuun, Mäkäräinen kertoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Viisi sakkokierrosta kasvatti eron kilpailun voittaneeseen Norjan Marte Olsbu Röiselandiin yli kahteen minuuttiin. Puhtaissa hiihtoajoissa Mäkäräinen oli päivän neljänneksi nopein.

– Oli ihan hyväntuntuista hiihtoa ja suksi toimi hvyin. Kilpailukykyinen hiihto siihen nähden, että viisi kertaa piti hiihtää se 150 metrin rinki. Siinä oli ihan laskemista sen pystyn jälkeen, että pysyi kartalla, että montako kertaa sen sakkoringin on kiertänyt.

Maailmancup jatkuu heti lauantaina takaa-ajoilla. Ampumahiihtoliiton tiedotteen mukaan Mäkäräinen ei halua jättää kilpailua väliin, vaikka lähtöasetelmat ovat haastavat.

– Lähden kisaan, jos sieltä häntäpäästä ihan muutamankin pisteen saisi. Niin kuin on nähty, niin joskus se on yksittäisistä pisteistä kiinni keväällä, vaikka en millään tavalla halua ajatella sitä kokonaispisteiden keruuta. Jos lauantaina saa paketin kasaan, se tekee kuitenkin hyvää itseluottamukselle sunnuntaita varten. En halua jättää huomista väliin ja antaa huonon kisan voittaa tätä peliä itseäni vastaan, Mäkäräinen sanoi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa