Lauantai, 19.10.2019 
Uljas
Hiihtolajit

Kari Varis hiihti selvään voittoon Katajan kansallisissa - Pärnävaaralla nähtiin yli 170 hiihtäjää

  • Jaana Kainulainen
  • Mikko Makkonen
Pärnävaaralla järjestettiin tapaninpäivänä kansalliset hiihtokisat. Pärnävaaralla järjestettiin tapaninpäivänä kansalliset hiihtokisat.
Kari Varikselle Joensuun Katajan kansalliset hiihdot olivat kalenteriin oikein sopiva kova välipala.

Joensuussa asuva Varis hiihti selvään voittoon vapaan hiihtotavan kymmenen kilometrin kilpailussa. Toiseksi ehti Jämsänkosken Ilveksen Joni Mustonen, joka jäi Varikselle 1.23,4 minuuttia. Teuvan Rivakan Niklas Peltoniemen loppuliuku lienee jäänyt hieman vajaaksi, sillä hän hävisi hopean täpärästi vain kolmella sekunnin kymmenyksellä.

Naisten viiden kilometrin kilpailun voittajaksi kaartoi suoraan Alaskasta Kati Roivas. Liperin Hiihtoseuraa edustava 24-vuotias hiihtäjätär tuli jouluksi kotiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hopeaa nappasi Kontiolahden Urheilijoiden Laura Karkkulainen lähes 16 sekunnin erolla voittajaan. Pronssille jäi tällä kertaa seurasisko Nastassia Kinnunen niukasti vain kuuden kymmenyksen erolla.

Katajan kansalliset hiihdot käytiin lumisessa ja odotettua lämpimämmässä säässä. Pakkasta oli vain pari astetta, ja edellisyönä ja -päivänä satanut lumi teki laduista paikoitellen todella pehmeät.

- Mukana oli 174 osallistujaa, mikä on tämän vuosikymmenen osanottajaennätys. Juniorisarjoissa oli enemmän hiihtäjiä kuin aiemmin, totesi kilpailunjohtaja Ilari Nissinen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa