Keskiviikko, 20.11.2019 
Jalmari, Jari
Hiihtolajit

Mari Eder päätyi jatkamaan kiertuetta – "Minulle olisi tärkeää saada se signaali, että jotakin tapahtuisi oikeaan suuntaan"

  • STT
  • Martti Kainulainen / Lehtikuva

Mari Eder on lopettanut toiveajattelun huippu-urheilijan elämässään, koska toivominen ei hänen mielestään kanna kovin pitkälle. Huolellinen työnteko on Ederin ainoa tie parempaan loppukauteen, jossa hänelle olisi käyttöä ampumahiihdon lisäksi MM-hiihtojen sprintissä.

– Mitään vikaa ei periaatteessa löydy, mutta silti ei liikahda. Harjoituksissa rupeaa tuntumaan hyvältä, kun menee tarpeeksi kauan hiljaa, mutta kun ensimmäisen kerran niittaa kovaa, ollaan taas samassa pisteessä, enolainen Eder valotti Italian auringonpaisteessa.

Ederin hiihto oli lauantaina Tour de Ski -kiertueen avauksessa samantapaista kuin ennen joulua hänen päälajinsa ampumahiihdon maailmancupissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hän tunsi jo maalissa, ettei hänen aikansa riitä jatkoon. Lähelle se jäi, sillä hän oli 31. sijallaan ensimmäinen erävaiheesta karsiutunut hiihtäjä. Eroa jatkopaikkaan kertyi 0,26 sekuntia.

– En ole urani aikana karsiutunut varmaan kertaakaan sprintissä, Eder tuumasi ja muisti tilastot oikein.

– Minulle olisi tärkeää saada se signaali, että jotakin tapahtuisi oikeaan suuntaan, mutta ei ole muutosta.

Eder on ollut parhaimmillaan viides maastohiihdon maailmancupin sprintissä. Sijoitus tuli Sotshista olympialaisia edeltäneenä talvena helmikuussa 2013.

Eder, 31, puntaroi kisan jälkeen, jatkaako hän enää kiertuetta, mutta päätyi jatkamaan. Naiset hiihtävät Toblachissa sunnuntaina 10 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa