Lauantai, 19.10.2019 
Uljas
Hiihtolajit

Hyvärinen odottaa mielenkiinnolla Vuokatin jättikisoja – "Perinteistä pitää saada eteenpäin"

  • Jarmo Sieviläinen
  • Minna Raitavuo

Vuokatin Skandinavia cupissa on vilskettä viikonlopun aikana, sillä kisoissa on kolmena päivänä ilmoittautuneiden listan perusteella 934 matkaan lähtijää. Osallistujia on kahdeksasta eri maasta.

Kilpailuihin on ilmoittautunut useita Suomen kärkinimiä Iivo Niskasen johdolla. Yksi mielenkiinnolla viikonvaihdetta odottava on Puijon Hiihtoseuran Joensuussa asuva Perttu Hyvärinen (kuvassa), jolle lauantaina hiihdettävä perinteisen 15 kilometriä on viikonlopun pääkisa.

– Perinteistä pitää saada eteenpäin. Tämän jälkeen Otepään maailmancup on seuraava tärkeä perinteisen kisa. Pertsan 15 on tärkeä matka myös MM-Seefeldissä, Hyvärinen toteaa Hiihtoliiton tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hyvärinen hiihtää myös sunnuntaina vapaan yhteislähdön. Hyvärinen on hiihtänyt maailmancupissa tällä kaudella vapaalla uransa parhaita tuloksia ja jo kahdesti sijalle 21, mutta perinteisellä on ollut ongelmia.

– Perinteinen on ollut tosi hankalaa. Sen kanssa on tehty ja tehdään töitä. Tekniikka on ollut vaikeaa, sillä jalka on ollut hidas juoksemattoman kesän takia. Se vielä vähän näkyy, jalkavaivoista kärsinyt Hyvärinen sanoo.

– Vapaa on ollut vahvantuntuista ja siihen on tosi vahva itseluottamus. Olen alkukauteeni tosi tyytyväinen, olemme tehneet fiksuja ratkaisuja. Pariin vuoteen ei ole tällaista tilannetta ollut.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa