Torstai, 28.1.2021 
Kalle, Kaarlo, Kaarle
Jalkapallo

Jipolle mieluisa paluumuuttaja ja neljä muuta uutta sopimusta

  • Renne Ohtonen
  • Kimmo Kirves
Risto Kahelin tälläsi tähän malliin osuman FC Myllypuron verkkoon kesällä 2015. Risto Kahelin tälläsi tähän malliin osuman FC Myllypuron verkkoon kesällä 2015.

Jippo jatkoi joukkueensa rakentamista viidellä pelaajasopimuksella, joista kolme on jatkosopimuksia ja kaksi uusia hankintoja. Uusina miehinä joukkueeseen liittyvät paluumuuttaja Risto Kahelin, 24, sekä Santeri Saarenkunnas, 24.

Kahelin pelasi kolme viime kautta AC Kajaanissa Ykköstä ja Kakkosta. Joensuulaislähtöinen Kahelin viihtyy hyökkääjän ja laiturin tonteilla.

– Tavoitteena oli jatkaa pelaamista Ykkösessä, mutta sopivia vaihtoehtoja etsiessä menin treenaamaan Jipon mukaan marraskuun alussa. Jipon tekeminen sai minut kuitenkin vakuuttumaan siitä, ettei sarjataso ole välttämättä se kehityksen kannalta ratkaisevin asia, Kahelin pohtii seuran tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Ristolla on vahvuuksia, joita meidän joukkueessa ei vielä ole, ja hän on todella motivoitunut kehittymään pelaajana edelleen. Hän on henkisesti vahva urheilija. Haluan auttaa häntä saavuttamaan maksimaalisen potentiaalinsa, sillä sitä hän ei ole futaajana vielä saavuttanut, luonnehtii päävalmentaja Jussi Leppälahti.

Toisena uutena pelaajana Jippoon hankittu Saarenkunnas on siilinjärveläisen Toivalan Urheilijoiden kasvatti, joka on pelannut edelliset viisi kautta kuopiolaisessa KuFussa. Saarenkunnas muutti Joensuuhun opiskelujen perässä jo kaksi vuotta sitten, ja siitä lähtien keskikenttäpelajaa on treenannut Jipon mukana.

Jatkosopimukset Jippoon ovat tehneet viime kauden paras maalintekijä Miko Mäkirinne, 21, ja jo kymmenennen peräkkäisen kautensa joensuulaisseurassa aloittava 30-vuotias laituri Teemu Hallikainen. Kolmas jatkava pelaaja on keskikentän Miika Vainikainen.

Jipolla on nyt kasassa 26 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle.

Lisää aiheesta:

Jippo avaa kautensa sunnuntaina kovalla haasteella - "Joukkueessa on tosi hyvä balanssi ja ikärakenne"

Jippo tähtää lähitulevaisuudessa Ykköseen - "Mitään sijoitustavoitteita emme lähde asettamaan" (tilaajille)

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi