Maanantai, 24.6.2019 
Juha, Janne, Jani
Urheilu

Ässät katkaisi tappioputkensa alavireisen Ilveksen kustannuksella

  • STT
SM-liigan jumbojoukkue Porin Ässät vuokrasi viikolla parhaan pistemiehensä Sakari Salmisen HIFK:lle, mutta silti Pasi Kaukorannan valmentama joukkue pystyi perjantaina voittamaan Ilveksen vieraissa 2–1.

Ilves johti pitkään Arttu Ruotsalaisen avausminuutin maalilla, mutta ei pystynyt tekemään 2–0-maalia. Päätöserässä joukkue sortui jäähyihin ja Ässät rankaisi niistä kahdesti katkaisten neljän ottelun pituisen tappioputkensa.

Takamatkaa pudotuspeliviivaan taitaa olla liikaa, mutta kieltämättä innokkaimpien Ässä-fanien mieleen tuli varmasti tammikuu 2013. Silloin 12:ntena ollut Ässät myi Stephen Dixonin KHL:n Jaroslavliin. Pian alkoi nousu kohti kärkeä, ja keväällä Karri Kiven valmentama Ässät juhli mestaruutta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Kaikki on mahdollista, peli kerrallaan mennään. Saimme kolmella hyvällä harjoituksella henkisen laman pois joukkueesta ja työkalupakin sivulokerosta löytyi voiton tuonut työkalu, Kaukoranta sanoi.

Kivi oli pettynyt joukkueeseensa. Ilves hallitsi kaksi erää ja pysyi pois jäähyaitiosta, mutta toinen maali jäi tekemättä.

–  Nopea maali, sen jälkeen olisi tarvittu röyhkeyttä maalin edustalle. Lopussa otettiin hölmöjä jäähyjä, Kivi tiivisti.