Maanantai, 17.6.2019 
Urho
Jääkiekko

Jokipoikien tuorein HIFK-laina Ulander: "Mestiksessä mennään enemmän päästä päähän"

  • Mikko Holopainen
  • Mikko Makkonen
Elias Ulander pääsi esiintymään heti suurilukuiselle kotiyleisölle. Kuvassa Toni Leinonen ja Lauri Huhdanpää moikkaamassa paikallisia junioreita. Elias Ulander pääsi esiintymään heti suurilukuiselle kotiyleisölle. Kuvassa Toni Leinonen ja Lauri Huhdanpää moikkaamassa paikallisia junioreita.

Jokipoikien ja liigaseura Helsingin IFK:n yhteistyösopimuksen myötä Joensuuhun peliajan perässä lainalle siirtynyt puolustaja Elias Ulander pelasi perjantaina ensimmäisen Mestis-ottelunsa.

- Tiukkaa vääntöä oli. Meillä oli hölmöjä kiekonmenetyksiä, ja annettiin itse paikkoja vastustajalle. Rikkonaista peliä, jossa oli paljon yli- ja alivoimaa. Suoriuduttiin ihan hyvin tästä pelistä. Hermes ei ollut helppo vastus, Ulander analysoi.

60 ottelua Liigassa pelannut puolustaja löysi sarjatasojen välillä ainakin yhden selkeän eron.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Mestiksessä on Liigaan verrattuna aika paljon päästä päähän menemistä, pelaaminen ei ole täällä ihan niin organisoitua.

Perjantaina Ulander pelasi perusvarmaa peliä, ja väläytteli myös kiekollisia taitojaan. Peliaikaa nuori pakki kellotti 16.13.

- Ulander pärjäsi hyvin. Ei varmasti ollut helppo paikka Eliakselle tulla tuohon. Aamulla hän oli mukana jäällä ja siitä heti kehiin. Tästä on hyvä jatkaa, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis sanoi.

Uransa hyökkääjänä aloittanut Ulander siirtyi puolustajaksi C-juniori-ikäisenä.

Liigassa tällä kaudella niin HIFK:n kuin myös KooKoon paidassa lainalla pelannut 21-vuotias puolustaja voitti toissa kaudella A-nuorten SM-liigan puolustajien pistepörssin tehoin 8+30.

Ulander on viides Jokipoikien kokoonpanossa tällä kaudella pelannut HIFK-laina.

Mestis linjasi, että tällä kaudella yksittäisessä ottelussa saa olla enintään viisi lainapelaajaa, mutta tähän kiintiöön ei lasketa maalivahteja.

Lisää aiheesta:

Jokipojat karisteli Hermes-peikkoaan – maalivahti Jukuri piinasi taas entistä seuraansa

"Molemmat joukkueet pelasivat hyvää lätkää" - Jokipojat nujersi sarjakärjen (tilaajille)